Mot ljusare tider...

Nu är jul och nyår och trettondagen med över för denna gången och idag har jag börjat plocka bort julen och dammsugit och torkat golv. Tomtarna åker väck, och lite annat som hör julen till. Men granen och stjärnor och ljusen i fönstren får stå kvar till helgen. Så det inte blir så tomt, men också för att mannen brukar såga ner granen i bitar och det gör han nog inte före helgen.
 
 
Trädgårdsföreningen i Göteborg -16
 
På tal om mannen så hände en grej igår som gjorde mej mycket förvånad. Han hade skrivit en lapp om att han skulle komma hem lite senare efter jobbet ???  Toppenbra att veta. Men för de som inte känner min man så är han en av få som vägrar använda mobil så det är inte det lättaste att få tag på honom på jobbet eller efter. Många gånger har jag varit orolig, och speciellt om det varit dåligt väglag. Och jag har tjatat, och tjatat om att han antingen kan ringa från jobbet, eller skriva en lapp och lägga här hemma så jag vet. Men tror ni att han gjort det ? Jo, ringt någon enstaka gång. Men lappar..Nej..inte förrän igår alltså. Det var det som gjorde mej förvånad..Tror ni att snart 34 års tjat äntligen har fått mannen att förstå..ha ha ! Ja, man kan ju undra. Undrens tid är inte förbi än.
 
 
Det nya året firade vi med Lotta och de andra gästerna på Bingolotto. De senaste åren har vi firat hemma hos våra bästa vänner och vi var bjudna dit denna gången med. Men eftersom det är Kenzie´s första nyår så kände jag att det nog var tryggare att vara hemma för där de bor så smäller det långt innan tolv. Har varit lite så här med, men de senaste åren har det varit väldigt lugnt och så även denna nyår...skönt för alla djuren !!!
Kenzie skällde lite då och då när det small, men tog det ganska lugnt förövrigt. Vi försökte med vara lugna, precis som det var helt naturligt att det smäller.
 
 
Finaste killen <3 <3 <3
 
Vår Kenzie han växer säger de som inte sett honom på ett tag. Han blir 10 månader i morgon och han har lugnat sig en hel del sedan han var yngre. Då var han sjövild och jag tänkte många gånger vad har jag gett mej in på. Han är ju envis och då gäller det att inte ge sig när man sagt något. Som det här med att dra i kopplet och det jobbar jag med att få bort och ibland går det kanon och så ibland så får man stanna så han fattar och gå runt om mej.
 
Han är en liten ögontjänare med har jag märkt för när vi börjar närma oss hemmet så vill han gå så närma mej så att man nästan håller på att trilla över honom. Då går han perfekt och tittar mycket på mej och vill så klart ha godis..Det är mysigt att få vara hemma med honom just nu och ha ännu mer tid. Men ändå är det saker som man ändå inte hunnit..Skulle lagt ut spår som han fått träna på mer. Nu går vi bara och väntar på att fortsättningskursen ska börja.
 
 
Jag börjar också längta till att komma hemifrån några timmar om dagen med en ny arbetsträningsplats. Det var skönt innan jul men nu börjar det ändå bli lite tradigt.
 
Jag har ju som vanligt gått upp efter julen men även innan för det känner jag på mina byxor som sitter lite hårdare runt midjan. Så jag har börjat att försöka röra på mej lite mer nu när jag är ledig. När jag jobbade så hade jag rört mej så mycket på jobbet så det blev inte mycket ork över mer än en promenad och lite träning med Kenzie. Sen har min värk ökat lite mer både i nacke, axlar och händerna som jag inte haft problem med innan. Och då drar man sig ofta för att röra på sig även om jag vet att det hjälper till att lindra värken.
 
 
 Men strax innan nyår kom en kär vän som jag har varit och vandrat med i Spanien, Lena, med en utmaning. Vi har tidigare kört med 100 pass till jul och då var jag med i. Nu är utmaningen att göra 40 pass från 1/1 till 30/5 på minst 15.000 steg per pass och denna gång får man inte räkna med vardagsstegen. Det blir lite att bita i och jag antog utmaningen sen får jag se om jag fixar alla pass. Men som någon sa att om man inte fixar 40 pass, så är ju ändå varje pass i sig en seger och det håller jag med om.
 
 
Långsjön, Össjö
 
 Man kan gympa, jogga, köra crosstrainer, promenera eller stavgång m.m men det måste vara ett sammanhållande pass för att räknas. Endast korta byten av kläder vid annan aktivitet m.m gäller.
 
 
Nu är hon på hugget..Ha ha ! Glad segergest efter gårdagens vandring
 
När jag hade arb.trän. på loppisen så hände det ofta att jag tog långpromenader vid havet. Och jag har gjort det med i somras men sedan har det mest blivit någon km. Man får promenera mycket länge för att få ihop 15.000 steg. Ungefär 2 timmar och stavgång ungefär 90 min för där använder du ju armarna också, så man tjänar in lite tid på just stavgång. Så jag har kört stavar 3 gånger och 2 långpromenader och den senaste tog jag igår och den tog jag mestadels i skogen. Räcker ju med 2 pass per vecka men kan vara bra att ligga något pass före i fall man blir sjuk. Mannen har varit förkyld och jag har kännt lite smått i halsen och slemmig i luftrören som jag brukar bli vid förkylning men inget värre än. Vi har inte vågat hälsa på de små barnbarnen nu efter jul för att inte smitta. Så jag längtar mycket efter dem...Kände mej piggare igår men idag var halsontet tillbaka och känner mej precis som det är något mer som håller på att bryta ut. Eller så är det bara sviter från igår...
 
För igår så gick jag ca 5 km upp nästan vid min hemby, Lönnhässle; och in i skogen där och så vidare ner mot Össjö där jag bor nu. Det var så härligt att vandra igen, och solen var framme. Men några km från hemmet så högg det till i mitt högra knä, och det gjorde så förbaskat ont flera gånger. Men efter lite böjningar på benet och saktare gång på gräset i mitten så började det släppa..Tack och lov !!! så jag kunde ta mej hem igen. Det blev lite över 12 km och 141 min och det blev 15.300 steg..lite futtigt kände jag efter så lång runda men så är det tyvärr. Blev förhoppningsvis lite fler kalorier brända efter den rundan. Ska bli skärpning av kaloriintaget med så småningom. Nu är iaf alla kakor i burkarna uppätna av oss och sonens hemmagjorda godis med. Förra julen gjorde jag med godis och vi hade läääänge kvar så denna gången fick mitt godisfixande vara.
 
Nu längtar jag bara efter att det ska bli ljusare ute och lite mer sol förstås för den har inte varit framme så mycket här i Skåne.
 
Ha det bäst !!! Kram Annika