Dags att komma igång igen !!!

I morgon börjar jobbet igen och jag längtar verkligen att få komma dit. Men det blir tråkigt och mycket ledsamt att se vad de förbaskade idioterna har ställt till med vårt fina växthus. Det blev totalförstört, plus ett fönster i församlingshemmet har jag läst på nätet och kyrkan har polisanmält händelsen. Varför förstöra för andra och jag kan inte finna någon mening med sådana dåd. Vi som hade sett fram mot våren och planteringen i växthuset...
 
 
 
Mitt jullov och julen har annars varit mycket mysig. Vi var hos yngsta dottern och hennes lilla familj på Julafton och Svärmor följde med oss. Juldagen var alla våra barn med respektive och mina föräldrar och svärmor hemma hos oss och firade. I allas centrum i år har ju vårt älskade lilla barnbarn Noel varit och det har varit så mysigt att fira hans första jul med honom.
 
 
Noel ville inte vara med på bild så tomten fick ersätta honom en stund ;-)
 
 
Annandagen tog vi det bara lugnt. Nyårsafton firade vi med våra vänner i Eslöv och det var mycket trevligt och mycket gott att äta.
 
 
En av våra fina tomtar, söta Fazzi
 
 
 Idag vandrade jag förbi Stora Mölla och vattenfallet där
 
Nu är det med dags att försöka komma igång igen efter allt man ätit under julen och nyår. Jag har inga nyårslöften men jag ska göra mitt bästa för att mitt mående ska bli bättre. De sista månaderna har varit kämpiga och jag har fått problem med stresskänningar, magproblem, oro,migrän och nackproblem och vansinnigt trött men har ibland varit så uppe i varv att jag haft svårt att sova ordentligt. Och när man inte mår riktigt bra så söker jag ibland tröst i godis eller något annat sött Jag har pratat med min handläggare som är mycket förstående och vi har bestämt tillsammans att jag ska ha en återhämtningsdag i veckan för att se om det blir bättre och det hoppas jag på. Längre fram ska jag ev. prova att lägga på en timme extra på de dagar jag jobbar för att se om det funkar bättre.
 
Jag som annars har varit ute och gått varje dag har inte haft någon ork över mer än någon dag i veckan den sista tiden att gå ut och gå. Plus att jag fått ont i musklerna runt höften och ner i benet och i baken längst ner.Eller så är det kanske latmasken som bitit sig riktigt hårt fast i baken..Ha ha ! Har man ont så drar man sig för att gå ut och vikten har ju så klart stigit igen. Och nu är det mer än semesterkilona som sitter fast.
 
 
 Latmasken
 
Men som alltid så reser jag mej på nio innan jag är helt uträknad. Men varför väntar jag alltid så länge innan jag gör något åt problemet som med vikten ? Det blir ju bara fler och fler kilon som läggs på när tiden går.
 
 
I lördags blev det en lång vandring längs havet vid Skälderviken
 
Så nu under jullovet och efter nyåret så har jag börjat vara ute och gå långa promenader trots att jag har ont ännu, men jag är jäkligt envis när jag väl bestämmer mej för att göra något så kan inget stoppa mej. Jag masserar det onda varje dag och det känns något bättre. Men det har iaf inte blivit sämre av att jag rör på mej. Annars hade jag så klart tagit det lugnt. Maten går det också bättre med och jag försöker tänka på vad jag stoppar i mej men helgerna blir det ju lite slarv. Mina magproblem har blivit bättre också för jag fick rådet av doktorn att prova att sluta med gluten och även laktos. Och jag har redan nu märkt att det är gluten som ställer till det, för de gånger jag slarvar så svullnar magen upp och jag får vidriga gaser,,ha ha ! Och magen morrar och ryter åt mej..ha ha ! så det är bäst att försöka skärpa sig och så jag inte blir utslängd ur sovrummet av mannen.
 
 
Seger över latmasken och kampen mot vikten har börjat
 
Har under tiden jag skrivit i min blogg tittat och lyssnat på Cancergalan och vilka kämpar de är allihop. Många tårar har det blivit men även lite hopp. Cancer är en vidrig sjukdom och jag hoppas att de någongång finner gåtan mot denna vidriga sjukdom. Jag tänker skicka iväg en liten peng till Cancerfonden och det har vi gjort två gånger nu i höst. Och det är och var med stor sorg i hjärtat vi fick veta att en av våra käraste vänner Peter har fått en tumör i ögat och metastaser har nu spridit sig till levern och prognosen är inte bra. Hoppet står till en behandling i Frankfurt och vi håller alla tummar och tår för att vår vän ska bli bra igen <3 Peters finaste fru Anette virkar nyckelband som man kan köpa och stödja Cancerfonden och på så sätt stödja forskningen.
 
 
 
 
Ha en god fortsättning på det nya året och Ta hand om er alla fina vänner !!! Kramar
 
(Lägger ut länken till sidan på min FB sida för jag får det inte att fungera här )
 
https://www.facebook.com/anette.rehnstrom1/posts/10208401531490988?pnref=story