Mysig jul !!!

Det mysigaste med julen är att få fira den med sin närmsta familj. Och det blev en riktig mysig jul även i år. Julafton firade vi här med mamma och pappa, och våra äldsta barn med sällskap. Och våra två nyaste barnbarn Signe och Allan. Och på juldagen kom vår yngsta dotter med sin man och deras lilla Noel. Vår yngsta son åkte till sin flickvän på Ven och firade resten av julen där. Annandagen var vi själva och det är skönt det med och rester hade vi över så jag slapp stå vid spisen. Synd bara att vi inte fick en vit jul. Helgen innan var det jättefint med snö och frost på träden. Så på söndagen var jag ute med min systemkamera och vår hund.
 
 
När vi var på väg hem så gick solen ner..
 
 
 Min sötnos <3
 
 
Annars så är jag inte så glad för julen längre, iaf inte det som är runtomkring. Allt ska helst vara klart innan man ens funderat på det. I affärer är det rena hysterin långt innan jul. Allt kommer tidigare, och tidigare. Man tappar ju all lust för julen när den väl är där. Julen bara stressar mej även om min "måste" lista blir mindre från år till år.
Varje år innan jul så får jag svårt att sova, panik och gråtattacker, ångest om det så bara är en grej kvar. Så när jag går upp på toan på natten så kan jag börja tänka på vad jag har kvar att göra och då är det stört omöjligt att sova. Detta har blivit så sedan jag blev utbränd. Men i år har jag iaf varit ledig och hunnit med mina "måsten" i god tid och känt mej mindre stressad men svårt att sova. Julgodis skippade jag helt i år. Det fixade sonen mycket bra i stället.
 
 
Mums :)
 
Och det gick att fira jul utan mandelmusslor som är en tradition att baka här. Men det skippade jag också, i stället blev det pepparkaksbak och det var kul. Har sett några som bakat Finska Lapphunds pepparkakor och jag var sugen på det. Men tyckte formarna var lite dyra och så skulle man skicka efter dem. Så jag försökte forma till själv, av en stor pepparkaks-gubbe och ett stort hjärta. Den lilla lapphunden blev mest lik. Men som sagt ,det mysigaste är ju själva juldagarna med familjen.
 
 
 
 
 
 
 
Nu är det ju inte många dagar till det blir nytt år och jag längtar jätte mycket till att det blir ljusare ute. Hatar detta gråväder när det är mörkt stort sett hela dagen. Har varit en lugn "Måbra-dag" idag. Har tvättat en maskin tvätt, sen var jag ute med Kenzie en runda så han fick rasta av sig. Efter det tog jag en egen PW och det är ett tag sedan som jag hade tid och ork över, efter de dagliga promenaderna med Kenzie. Men det var så skönt det med. Sonen fixade middagen idag så jag gick upp och vilade och läste slut på "under Vintergatans alla Stjärnor" och den var mycket bra och mycket jag kände igen mej med. Inte just den långa vandringen men mycket runtomkring Emma som också blivit utbränd.

 
 
 
Min Pälskling som älskar att klättra upp på stenar, stubbar m.m det är lattjo lajbans..ha ha ! men vi passar på att träna lite också när vi är ute och går. Som inkallning, stanna, stanna kvar, sitt kvar och det ska han göra trots att jag drar i kopplet och det gick jättebra allt idag...
 
Vill önska er ett Gott Nytt År !!! Kram Annika

Kommentera här: