Lång Time Out !

Nu är jag tillbaks igen efter en lång paus och just nu är jag lite ledig i väntan på något nytt. Jag har varit och arbetstränat på en Kyrkogård i Ängelholm och där har jag trivts jättebra. Både med kollegorna där och de andra som jobbar på en större kyrkogård och som vi träffade varje frukost. Har trivts jättebra med att jobba ute och det är ju väldigt lugnt och rofyllt på en kyrkogård. Men jag har ju fått jobba i min egen takt, så jag har haft det lugnare än mina kollegor. Men jag har tyvärr fått lite mer värk av detta jobbet, men det positiva överväger trots allt. Kom fram till att 3 timmar dag var lagom. Jobbade 4 tim. i början men var totalt slut efteråt och orkade inte mycket hemma. Jobbade fram till 30 November och nu är det lågsäsong så det fanns tyvärr inte mer jobb till mej, eller de säsongsanställda. Och när det är säsong igen så har det gått för långt avbrott för mej så därför får det bli något annat.
 
 
När man sitter på bussen hem från jobbet så har man tid att titta på molnen. Det här ser ju ut som ett hjärta på sneden.
 
 
Fina kyrkogården jag arbetstränade på
 
 
Så sant..
 
I somras hade jag tre veckor ledigt och då var jag bl.a annat ute och vandrade längs havet och det var som vanligt helt underbart. Åkte till stan med vår hund Kenzie så han fick testa att åka buss ett par gånger, och gå i stan. En dag åkte vi till vackra Helsingborg och jag har bott där i 9 år så jag längtar dit ibland, men skönt ändå att komma hem till lugnet här i byn. Kenzie provade på att åka tåg med och det gick jättebra..Duktig kille !!! Detta kallas för social träning och det är jättebra. För här hemma i byn ser man knappt en kotte när man är ute och går. Sen är tanken om allt fungerar som det ska, så ska Kenzie få följa med mej ut och vandra nästa sommar och då ska jag åka buss med mera och då är det bra att han tränat det innan. Men social träning är bra överhuvudtaget.
 
 
Storken kom på besök i Pantaryds Gård Augusti <3
 
I vår familj har det hänt mycket sedan sist. Den 12 Augusti blev jag stolt farmor till lilla Signe och det har hunnit bli dop för Signe med nu i November i Oderljunga Kyrka, utanför Perstorp. Blev ett stort dopkalas efteråt i församlingshemmet. Mycket gott allting, och många doppresenter till lilla Signe.
 
 
 Fina tårtor
 
 
 Lurvtussen
 
 
Höstfint på stan
 
Den 25 November så tittade vårt tredje barnbarn Allan ut. Han skulle egentligen inte föddas förrän runt den 15 December. Så lille söta Allan hade lite bråttom ut till mamma och pappa. Han låg i säte, och de gjorde ett försök att vända på tisdagen men det gick inte att vända rätt honom. De sa att försöket kunde sätta igång förlossningen tidigare och det gjorde det på fredagskvällen. Men Allan föddes först på lördagen med snitt på förmiddagen. Skönt att allt går bra men både barn och mamma.
 
 
Yngsta dottern med "Storebror" Fazzi och näst äldsta barnet med sin lille Allan i sele. Allans allra första julgranshuggning :) <3 Nu har äldsta sonen Signe, och äldsta dottern Allan och yngsta har Noel. Så alla utom yngsta sonen har vars ett barn och jag har blivit mycket rik <3 <3 <3
 
 
Äldsta barnbarnet Noel är nu stor kille på 19 månader <3 (Barnbarnen får inte visas helt på bild. så det är ingen misslyckad bild ;-) )
 
Lurvtussen Kenzie blir stor !!!
 
 
 
I Juni
 
 
! slutet av Juli träffade Kenzie syrran Pinja som bor hos sin familj i Staffanstorp. Tyvärr fick jag inte till någon bra bild på yrvädren. Pinja är överst här :) Det var bara dessa två i kullen. Kul att Pinja också hamnade i Skåne.
 
 
Augusti
 
 
 December
 
I slutet av september började vi på valpkurs och det gick bättre än förväntat. Finsk Lapphund som Kenzie är, är tillhör vallhunden. Och vallhundar vill hålla ihop flocken, så då kan de bli lite skälliga. Och jag hade hört av flera att de kan bli lite skälliga då de är i grupp med andra hundar. Men det var mest de två första gångerna som han skällde. Efter att ha haft två blandrashundar på kurs, varav den ena Bonzo var ilsken mot andra hundar, och skällde konstant, och den andra ett charmtroll men han lyssnade bara ibland fina Hilbert men som sagt det charmiga övervägde. Så att gå med Kenzie på valpkurs var nästan rena drömmen. Han var jätteduktig på kursen och lydig och lättlärd även hemma, och är det fortfarande för det mesta.
 
Kenzie har haft problem med sitt högra ben. De trodde först att det var en sträckning i låret så han fick smärtstillande och blev ordinerad att ta det lugn och kora promenader. Men efter en månad så var han fortfarande inte bra så det fick bli ett veterinärbesök till. Nya röntgenbilder togs och då såg de att knäleden och ledbandet var snedvridet och det kan det bli bara av att de vrider sig i lek, hoppar eller gör som hon kallade "piruetter" och det är för att valpars skelett inte är färdig växt. Ja, Kenzie kan som alla valpar bli lite vild ibland så om han skadat sig då är mest troligt. Det blev ny vila, smärtstillande m.m i en månad och nu hoppas jag verkligen att det är läkt. Han har iaf inte gnällt, eller reagerat när man lyfter honom som han gjorde innan.
 
Kenzie är nu lite mer än 9 mån och han är i tidiga tonåren, och lite trotsig som tonåringar är. Så nu kan doften av en löptik eller bara en tik få honom helt döv och blind..ha ha ! Och inget godis i världen intresserar herrn. Nu i veckan vägrade han komma när jag ropade på honom, och han brukar annars komma direkt när han är lös. Så nu får han bara vara lös där det inte är någon trafik. Vi bor ju bra för det finns ju en stor terrängbana för hästar som är inhägnad med tråd så där är det säkert iaf i början av de stora fälten. Hoppas olydnaden går över snart. Vi ska gå fortsättningskurs i början av året är det tänkt. Annars är han en lugn gosig kille för det mesta, men ibland är han en riktig buse och biter i sönder växter, jagar katterna, river i sönder tidningar m.m. Men man kan inte vara sur länge på sötnosen..ha ha !
 
Ha det gott & Ha en härlig jul !!!! Kram Annika
1 Goalena:

skriven

Härlig läsning och fina bilder, som vanligt. God Jul

Svar: Tack detsamma :)
Annika

Kommentera här: