Nu är hösten kommen...

Idag är det ett riktigt höstväder ute och det känns lite trist ändå, även om man vet att den kommer varje år. Men vi har ju varit bortskämda i år med en riktigt fin och varm och solig September. Helt underbart !!!
 
 
Snart kommer de vackra höstfärgerna...
 
 
 En av våra vackra rosor på Åvalla
 
Det är så härligt att pyssla i trädgården på jobb och få stressa ner. Det är som en liten oas mitt i centrum. Man kommer från Järnvägsgatans oljud till en bakgård med lite mindre oljud. Vi har fått mycket beröm för vårt arbete där av både personal och andra personer som kommer förbi. Och vi känner oss stolta allihop.
Det växer på i rabatterna och vi har varit och handlat lite nytt och snart börjar arbetet med att fixa runt växthuset. Gräva stenkistor till regnvattnet och stenplattor till en väg till växthuset. Plattorna i växthuset ska någon utifrån lägga. Ska bli spännande att se hur det blir när allt är klart där. Vi har också varit och handlat lite nya höstväxter, torkat våra örter som vi ska göra theér av.
 
 
 
 
Händer kan mycket..Både bra och dåligt !
 
 
 
Tyvärr är det en liten klick som förstör för oss och ger oss extra arbete och smolk i bägaren. I stort sett varje dag ligger det massvis med fimpar. Man fimpar på våra bord, bränner med tändare på borden, knäcker grenar på bärbuskar, kastar skräp, river bort mogna grönsaker och kastar på marken. Undrar om de lärt sig att göra så hemma..Man kan ju undra !!!!
 
Nu när jag jobbar och kommer hem så händer det ofta att jag blir irriterad på manfolket här i huset och jag blir fundersam ganska ofta. Undrar vad det är som gör att jag ser smulor på bordet, men inte manfolket. Listan kan göras lång, toarullen tar plötsligt slut, inget nytt sätts på och inga nya rullar hämtas. Har jag gömt dom för väl ? ;-) Sista skvätten på yoghurten som står kvar i kylen för det är ett väldigt tufft jobb att skölja ur tydligen, dammråttorna som bara växer..Ja, det är bara jag som har specialsyn som kan se dem..Ha ha ! Sådana egentligen små saker, men som kan göra att man bara säger...SUCK !!! när man kommer hem.
Och ibland blir jag full i fan och jäklas lite och hoppas de förstår vinken...
 
 
Smulorna på bordet..De finns !!!
 
 
Överfullt med papper för vi har MER papper..
 
Nog om det i lördags blev jag äntligen klar med omflyttningen av blommor från den rabatten jag ska ta bort. Sen ska det bara grävas i den gamla och rensas och det får Gubben hjälpa mej med. Sedan ska jag så gräs där i rabatten. Har rensat runt våra Rhododendron buskar och nu ska jag bara gräva runt och vända jorden och hälla på lite gödning. Sen ska jag fylla rundlarna där med täckbark så det håller sig ganska fritt från ogräs.
Så jag ser fram emot att få lite mindre att rensa i rabatterna nu när jag satt många marktäckande blommor.
 
Min lilla överraskning är klar...
 
 
Och det är två stycken pallkragar som jag satt för vårt älskade barnbarn Noel, och förhoppningsvis fler kommande barnbarn. Här kan de gå och plocka blåbär (3 olika sorter) Hösthallon, Björnbär (taggfria buskar) Jordgubbar och smultron i den andra..Mums, mums !!!
 
I söndags var jag och maken först och handlade lite kläder på Jula i Hyllinge. Jag köpte en fleece tröja och ett par joggingbyxor under 200 kr för allt. Billigt och bra kvalité ändå. Bytte också nya batterier i mina två klockor.
När vi kom hem så packade jag ryggsäcken med mat och vatten, och inväntade dottern Malin, söta Noel och Fazzi. Tanken var att vandra på Kopparhatten men det var jättemånga som tänkt samma tanke eller så var det något engagemang där för parkeringen var mer än överfull. Så vi åkte till fina Klåveröd och vandrade där och sedan blev det en god varm surdegsmacka med mozzarella och pesto och en chokladtosca efteråt. Blev en jättemysig dag..Tack för att du tänkte på mej Malin <3 <3 <3
 
Nej, nu ska jag göra lite nytta på min lediga dag och röra på fläsket med..
 
Ha det bäst alla vänner & Ta hand om er !!! Kram
 
1 Angelica:

skriven

så fina höstbilder, här har inte hösten kommit riktigt ännu.. längtar massa till att kunna gå ut och fota min lilla kille i röda lövhögar (:

Svar: Tack så jättemycket Angelica :) Ja, det är underbart att fota då när färgerna är som finast på löven.
Annika

2 Angelica:

skriven

speciellt o fota småbarn i stora röda lövhögar , så gulligt! :D

Svar: Visst är det och hundar också :)
Annika

3 Maritha:

skriven

Vilka underbara foton du visar :)
Jag hoppas de förstår din vink så att de håller efter lite mer ;)

Kram finaste <3

Svar: Tack så mycket :) Ha ha ! ja det får man hoppas ;-) Kram vännen <3
Annika

Kommentera här: