Dop och Bröllop

 
I söndags var det dags för vårt lilla barnbarn Noel att döpas här i Össjö Kyrka. Malin och en kompis Caroline hade själva gjort mycket goda smörgåstårtor och två vanliga stora tårtor med hallon/chokladmousse och vit marsipan överst och ljusblå grädde runt om. Jättesmarriga och så fina..Duktiga tjejer !!!
 
 
Ljuset blev lite fel på den här bilden men ni ser ju ändå så fina de är

 
Superfina tårtor <3
 
Efter dopet blev det en överraskning det blev nämligen Bröllop med för Noels Mamma & Pappa <3 Och både dopet och vigseln var jättefint och det blev många lyckotårar för mej och många av de andra gästerna.
Jag trodde faktiskt att det skulle bli bröllop för de ville gärna ha dopet en lördag men kyrkan var bokad då långt fram så det fick bli den 28/8 eller 18/9 men nu i september hade säkert inte dopklänningen passat Noel så det fick bli den 28/8 men tyvärr hade den andra dottern och hennes sambo bokat en resa innan så de kunde inte vara med och fira med oss och det var ju synd. Malin visste inte att de bokat resan då och jag hade glömt att berätta. Jag sa till Malin att dop brukar ju vara en söndag så det spelar väl ingen roll. Och så var Malin och shoppade klänning till dopet och när hon skickade bilden till mej så sa jag snygg bröllopsklänning men det var det visst inte utan en bal/aftonklänning ;-) och Stefan hade minsann inte friat. Och i söndags blev jag helt säker då Stefan helt plötsligt mitt i kaoset med att fixa klart garneringen på tårtorna skulle till stan. Och när jag var och duschade så försvann Malin också och jag undrade var hon var då sa Peter att hon och Stefan skulle prata med prästen kl.11 och dopet skulle vara 11:30. Men de har ju redan pratat med prästen sa jag !
 
Klockan tickade på i rasande fart så jag gjorde mej klar och sedan fixade jag lilla Noel och tvättade av honom och bytte blöja. Men inga föräldrar dök upp och jag var helhispig och Peter sa att vi kör ner till kyrkan men jag sa vi har ju ingen dopklänning och Noel kom hit i pyjamas och den kan han ju inte döpas i. 5 minuter innan så ringde Malin och sa att Stefan kommer och hämtar Noel och de hade dopklänningen där..Pjuh !!! Stefan hade sagt till Peter att vi skulle komma ner till kyrkan men Peter hade inte hört det eller nått. Vi kom lite sent till kyrkan men prästen Lena sa att vi inte behövde stressa utan ta den tid det tar.
 
Efter dopet så tyckte jag att prästen Lena sa att vi skulle gå ut men då gick en kompis till Malin och en till Stefan fram i kyrkan i stället och det blev lite förvirring och alla satte sig igen. Malin och Stefan gick bakom och skulle hämta brudbuketten som inte var där, vaktmästaren hade glömt sätta den där. Så han kom med den i stället och så började den fina vigseln. Efteråt så vandrade vi alla 54 personer till Församlingshemmet i Össjö där Malin och jag hjälpts åt att duka dagen innan och ställa rätt bord och stolar så alla fick plats. Mycket trevligt och fint Dop/Bröllopskalas skulle bara ha velat ta bilder på både brudpar och Noel men det fanns inte tid till det. Får se om vi kan ta det en annan dag.
 
 
Se så fina de är och lilla Noel har samma dopklänning som våra barn har blivit döpta i <3
 
 
Jag har ju börjat på Trädgårdsdiakonin den 18/8 och vi började med lite mjukstart med två dagar i veckan och två timmar. Veckan efter 3 dagar och 3 timmar osv. Jag trivs ju jättebra där och det är toppen att gå på förmiddagen i stället. Vi börjar med frukost och sedan är det dags att gå ut och fixa i vår trädgård. Nu i veckan har vi fått ett växthus uppsatt och det ska bli mysigt för de är så stort att vi kan sitta där när det regnar en skur. Hoppas bara att det får vara i fred för det har varit ett gäng killar som försökte tända eld på ett av våra träbord när vi var ute och Pilgrimsvandrade i torsdags. Men som tur var såg en av dem som arbetar det så hon gick ut och sa till. Det får gärna vara folk och sitta där men vi vill ju inte att de ska ta sönder våra grejor där. Några har varit och rivit upp gurkor som vi sått och haft sönder tomater..sånt är ju jäkligt onödigt :(
 
 
 
Här hemma har det och kommer det att bli mycket trädgårdsarbete framöver. För jag har kört över Peter som tycker att vi ska ha tre stora rabatter med blommor. Vi hade fyra innan men där tog jag och sonen saken i egna händer så när det var klart sa vi bara att nu kan du köpa Ölandstok och sätta i rabatten längs vägen. Han blev faktiskt riktigt sur för att vi hade plockat bort den. Men det är faktiskt jag som försöker fixa till rabatterna för han gör det inte, han har sitt trädgårdsland att rensa i. Men orken finns där inte riktigt och det är alldeles för mycket jobb. Man vill kunna njuta av sin trädgård med och inte bara jobba. Så nu när det varit fina kvällar så har jag jobbat länge ute och det har både varit skönt men också tufft att jobba med att gräva, rensa med mera.
 
 
Så nu tog jag saken i egna händer och jag håller på att ta bort en rabatt till. Och då ska ju de blommorna sättas någon annan stans, men först måste det rensas i de befintliga rabatterna och kolla igenom jorden så att det inte växer annat där. Och så har vi många blommor som behövs delas. Min tanke är att sätta så många marktäckare och blommor ganska tätt så det inte blir mycket att rensa. Jag är klar med en rabatt och nu håller jag på att rensa i den andra så jag kan sätta dit blommor från 3:e rabatten. Och så har jag köpt lite nya höstblommor för det har jag inte mycket av som vita astrar, röd solhatt, och höstanemon och några marktäckande blommor och så lite nya dubbla tulpaner och krokus som ska komma på våren. Ska bli spännande att se nästa vår och sommar om det blir som jag tänkt. Har lite andra projekt i trädgården med som är lite hemligt än så länge.
 
 
Vi var idag och handlade lite planteringsjord, gödsel med mera på Blomsterlandet sen var jag ute och jobbade ett par timmar. Känner ju att jag är väldigt trött och det känns för mycket just nu men jag vill ju gärna ha det klart så fort så möjligt och förhoppningsvis blir det mer lättarbetat när det är klart.
 
Ha det bäst alla fina !!! Kram
 
1 Ida:

skriven

Gott med smörgåstårta :)

Imorgon kommer jag ha en veckans blogg tävling uppe och de skulle va kul om du ville vara med :D

Svar: Mycket gott :)
Annika

Kommentera här: