Härliga oktober

 
I lördags var jag och kören jag är med i, i Örkelljunga på Kördag. Vi och några andra körer var där och vi hade en mycket trevlig sångpedagog/sångerska som heter Ing-mari Janzon. Hon har arbetat med körer i många år och hon har en egen kör också. Vi fick lära oss att uttrycka oss i både sång och rörelser och lära oss att läsa av, lyssna och se andra personer i olika grupperingar och utan att prata. Och så skulle vi stanna när någon stannade utan att se sig omkring. I början var jag lite blyg och säkert andra med men efter ett tag var det inga problem.
 
 
Lilla Noel och vår dotter Malin var också med en stund men vid middagstid så körde de hem. Noel var så duktig hela tiden. Efter middagen tränade vi i kyrkan och efter första passet var jag så trött att jag inte trodde jag skulle klara att vara med senare. Men efter lite luft och fika så kände jag mej piggare igen men var så trött när jag kom hem så jag slocknade i soffan. Men som sagt en mycket trevlig dag och en fin upplevelse när vi sjöng upp i kyrkan. Tyvärr var det inte så många besökare i kyrkan. Där gick de miste om något.
 
 
Om ni är nyfikna på Ing-Marie Janzon så kan ni gå in och kolla hennes blogg Ing-Mari Janzon Resonans eller söka på FB efter henne där hon också har en sida.
 
I söndags var det dags för årets viktigaste promenad, den som orienteringsklubben och skytteföreningen ordnar för Cancerfonden. Vi blev ca 44 st som trotsade regnet och gick tipspromenad med lite kluriga frågor. Det kostade 40 kr/pers. och då ingick det fika och alla pengarna går till Cancerfonden utan några avdrag.
 
 
Dottern och lilla Noel och Fazzi var med här med. De säger ju att regn är hundväder men Fazzi ogillar regn..ha ha !
 
Efter promenaden så körde jag och mannen och shoppade lite på Ikea och lite andra affärer runt omkring.Vi handlade lite nya grejor till vår gamla spjälsäng som kommer till användning nu.
 
 
 
Pyntat för Haloween på Ikea
 
 
 
När vi var klara så åkte vi till Hyllinge och där bjöd jag mannen på middag på nyöppnade Linnea & Basilika och det var mycket god mat och trevlig personal som tyckte vi var så duktiga för vi åt upp allt och de blev de glada för :)
 
 
Fläskfilé med ananas i sötsur sås tog jag,,,Mums :)
 
Dagarn på jobbet lunkar på och jag trivs så otroligt bra där med alltihop, synd bara att dagarna går så fort.
Idag har jag plockat in vår lavendel och det doftar ju så gott, och så plockade jag in våra tomater som fortfarande är gröna. Men på måndag kommer en dam till oss och lär oss hur man syrar grönsaker och då ska vi bl.a använda tomaterna. I morgon ska vi testa ut rätt blandning till våra örter som vi ska blanda med svart the..spännande. Och snart är det dags för invigning av vårt växthus och det ska vi göra med smörgåstårta.
 
 
Efter jobbet idag så blev det en lång promenix med en spännande ljudbok i öronen. Fast det är grått och trist nu så är det ändå så fint med alla dessa vackra löv i alla fina höstfärger och man blir så glad av allt det fina i naturen.
 
 
 
 
 Nyponblad
 
Och så här fint var det i kyrkan den 9 oktober i Källna Kyrka då vi firade Tacksägelse Gudstjänst och vi i kören sjöng.
 
 
Naturens vackra skafferi
 
Nej, nu ska jag titta hur det går med kärleken för bönderna i "Bonde söker fru"
 
Ha det bäst alla fina !!! Kram
 

Kommentera här: