Pysseltajm

 
 
Vackra träd vid Rönneå, Ängelholm
 
Igår var jag i kyrkan i Östra-ljungby där vi i kören medverkade med lite sång under Alla Helgons Dagen. 22 stycken hade lämnat jordelivet sedan förra året, och de flesta var 80 + och det var ganska många besökare i kyrkan.
 
 
Ljusbäraren i kyrkan där man kan tända ett ljus för de som man saknar...
 
Innan jag åkte till kyrkan var jag ute i vår trädgård med mannen och vi grävde och rensade på den sista biten jag har kvar att göra vid. Massor av rötter är där och det tar massor av tid, men jag hoppas att det snart blir klart, är så trött på det nu. Planterade också lite av de gamla lökarna som jag grävt upp och har försökt hitta nya platser till dem. Och så sågade maken ner vår gran som jag velat behålla...snyft :( och han ville ta bort.
Men jag ville ha ljus i den när det närmade sig advent, varje år, men tyvärr är den för hög så det har inte blivit och då tänkte jag att då kan den lika bra åka bort.
 
I fredags var vi på utflykt med jobbet och vi var på en julmarknad på Wrams Gunnarstorp och det var mycket trevlig och mycket fina handgjorda grejor fanns det. Jag köpte inte så mycket mer än en fin liten kasse och en påse brända mandlar.
 
 
Men jag blev väldigt sugen på att handla lite mer men ska spara lite pengar till Tandläkaren som jag ska besöka på tisdag. Denna fina ängel var jag bara så sugen på att köpa av utställaren Ann-Kristin Sundberg Design Dekoration. Hon hade så många fina änglar och dockor. Älskar ju änglar och har en liten samling.
 
 
Men jag har iaf köpt hem en fin ängel som jag hittade i en butik i Ängelholm och den hänger nu på väggen i vårt vardagsrum.
 
 
 På jobbet har vi lärt oss att syra grönsaker och det var inspirerande och jag blev sugen på att testa det hemma. Det var två trevliga tjejer, mor och dotter, Eivor och Josefine från Gavie´s Gårdar som visade oss hur man gör och vi fick ta med oss hem varsin burk. Och resten ska vi ha när vi äter gemensam lunch i församlingen.
 
 
Vi har också haft invigning av vårt fina växthus, och det hade vi förra fredagen med en god smörgåstårta.
 
 
 
 
 Och nu i veckan har vi grejat med kransar och det ska vi fortsätta med nu i veckan och det är jättekul att få pyssla lite nu när vi inte har så mycket i trädgården att fixa med.
 
Här är två av mina kransar :
 
 
 
 
Har pysslat lite hemma också på kvällarna med decoupage och det är när man dekorerar ett föremål som tex en glasburk. Den dekorerar jag med en bit servett som jag klippt ut, och då tar jag det allra yttersta av servetten som har tre lager. Så limmar jag med decoupagelim på burken och så sätter jag försiktigt på dekorationen och slätar ut det så inga luftbubblor finns. Sen låter jag det stå och torka innan jag stryker över det ett par gånger till med limmet. Ska man ha burken till t.ex marmelad så är det bra att lacka över dekoren. Men den får diskas för hand sedan så håller det bättre.
 
 
Ljus behövs för att lysa upp mörka November
 
 
Nu har det varit kallt några nätter och idag kom det faktiskt lite snöflingor. Jag var ute en stund idag med i trädgården och jobbade men det var lite kallt om fötterna i mina gummistövlar. På eftermiddagen åkte vi till lilla Svärmor och hälsade på. Vi hade köpt med oss lite gott fikabröd och för första gången någonsin har jag smakat Gustav Adolfs Bakelse och den var mycket god. Svärmor blev mycket glad över vårt besök.
 
 
 Nu är snart helgen slut och det ska bli kul att komma till jobbet i morgon. Men helgen har varit lugn och skön. Det blev lite mycket förra helgen med både AW på fredagen och så var vi ute med min kusin och hennes sambo och några kompisar till i Helsingborg på en pub och en restaurang, och på söndagen hade vi våra ungdomar på middag och det var en jätterolig och mysig helg, men det har känts i veckan och jag har gått och lagt mej tidigt flera kvällar.
 
 
På restaurang Khai & Mui i Helsingborg
 
 
Mycket gott fanns det att plocka på buffén
 
 
Ni får ha en fin vecka !!! Kram Annika

Kommentera här: