Utflykter

Förra fredagen var jag så trött och ont i kroppen att jag tänkt stanna hemma från min arbetsträningsplats, men jag vilade en stund så var jag iaf mindre trött så jag åkte dit i iallafall. Vi åkte till Margretetorp på Trädgårdsmässa och det var mycket trevligt och så fick vi fika inne på Margretetorps Gästgifavergård och där har jag aldrig varit. Det var jättemysigt ställe och det stod en massa fina gamla saker i fönstren. God Budapestbakelse var det med.
 
 
Roliga vindflöjlar fanns det mycket av, var sugen på att köpa dessa
 
 
Och så klart fanns det en massa fina blommor
 
I lördags morse så tog jag bussen in till Ängelholm, och sedan tåget in till Helsingborg. Jag har länge velat se en utställning med Vivian Maier, Gatufotograf, som de visat på Dunkers Kulturhus i Helsingborg sedan April. Har kommit lite emellan så jag har inte blivit färdig att åka dit, men nu var det sista helgen så jag tog mej i kragen och åkte dit och kollade. Mycket fina och häftiga bilder och Vivian har fångat personerna i rätt ögonblick och jag älskar också svartvita bilder. Den häftigaste var en stor bild på en del av New York och hon hade tagit den uppifrån någonstans och fått med så mycket scener i bilden som väckte lite undringar om vad som händer just där.
 
 
Maskroser är fina både i Svart/vitt och färg :)
 
Här kommer lite fakta om Vivian Maier från Wikipedia:
 

"Vivian Maier

 
Vivian Dorothea Maier
Född 1 februari 1926
New York, New York
Död 21 april 2009 (83 år)
Chicago, Illinois, USA
Chicago
Konstnärskap
Fält Gatufotograf

Vivian Maier, född 1 februari 1926 i New York, död 21 april 2009 i Chicago i Illinois, var en amerikansk gatufotograf.

Vivian Maler växte upp i Frankrike. Efter att ha återvänt till födelselandet USA, arbetade hon i omkring 40 år som barnflicka i Chicago. Under dessa år tog hon cirka 100 000 fotografier, mest på människor och stadslandskapet i framför allt Chicago, även om hon reste runt och tog bilder över hela världen.

Maiers fotografier var helt okända under hennes livstid. Hon lät inte publicera dem själv och gjorde endast ett fåtal papperskopior från sina negativ. Amatörhistorikern och chicagobon John Maloof fann av en händelse en låda med 400 av Vivian Maiers negativ och har efter det spårat och köpt in ytterligare cirka 140 000 av hennes negativ plus mycket av hennes efterlämnade ägodelar. Först 2009, när Maloof lade upp en del av hennes fotografier på Flickr, kom hennes arbeten att uppmärksammas i större omfattning.

Dokumentären "Vivian Maiers okända bildskatt" gick första gången i SVT den 23 juni 2014.[1]    

"

 
Bild: Vivian Maier.. Här händer det något i luften som barnen tittar på förutom storasyrran som är upptagen med annat
 
 
Bild: Vivian Maier... Här har hon tagit en bland måga "Selfies"
 
Var en utställning för barn också om Sven Nordqvist (tecknare & Illustratör) och den var jag med och tittade på. Älskade att läsa och titta på de detaljrika bilderna i hans böcker med barnen när de var små. Bland annat Pettson & Findus och Mamma Mu & Kråkan.
 
 
Katten Findus
 
 
Mamma Mu och Kråkan, Bild av Sven Nordqvist
 
 
Utställning av Karin Wibergs Moments - Ögonblick fanns också där
 
 
Blev lite inspirerad över Vivian Maiers foton så jag försökte mej på en selfie i ett skyltfönster
 
Var en stund efteråt och tittade i lite affärer i HBG innan jag åkte hem. På kvällen var jag en liten stund och sniffade på "Lilleman"...Ljuvligt <3 <3 <3 Fast "Lilleman" var lite arg för att jag inte hade något att bjuda på så mamma fick ta över och amma.
 
I söndags var jag och mannen och hälsade på mina älskade föräldrar i Örkelljunga. Det blev en liten promenad innan fikan till ett minnesmärke över någon som hette Fante Holle och platsen kallas Fante Håla.
 
 
Maken, mamma &pappa som nu också fått en ny titel "Gamla Mormor & Morfar" De är "Gamla Farmor & Farfar" sedan många år...
 
 
 Minnesstenen över Fante Holle
 
Veckan som  varit har varit helt undebar med fina kvällar och i tisdags kväll hade vi avslutning med fina kören och vår fina och duktiga körledare Eva. Vi grillade och hade det trevligt. Nu är vi lediga till September.
 
 
En vackert röd sol var det när vi skulle åka hem i tisdags
 
I morse vaknade jag redan 3:30 och kunde inte somna om så jag låg och läste en stund, sedan var jag hungrig så jag gick upp för att göra lite havregrynsgröt. Jag var uppe före Gammeltuppen och Ungtuppen idag..Ha ha !
Får nog ta mej en tupplur lite senare nu på förmiddagen innan jag ska iväg och arbetsträna.
 
 
En annan sorts "Selfie" i myrperspektiv :D Denna gången blev det bara "Mini-bilder" från min lilla Canon kompaktkamera som jag alltid har med mej vart jag än går, är man Fotonörd så är man :)
 
Ha det bäst alla fina och hjärtligt tack för ni vill titta in, det glädjer mej mycket <3 Ha en fin helg !!! Kram
1 annelie-bergman:

skriven

men så fina bilder så skönt att du kommer dej för göra som att resa i väg på lite turer härligt. läser då o då din blogg den är härlig kram vännen

Svar: Det händer inte så ofta nu, men kul ibland att hitta på något. Kul att du vill läsa min blogg :) Kram
Annika

2 Ulla Anderson :

skriven

Blir glad varje gång när jag ser att du har skrivit i bloggen.
Kram och tack för dina vackra bilder❤

Svar: Så kul :) Tack så mycket ! Kram
Annika

3 Annelie :

skriven

Vilka underbara bilder och tips du bjuder på idag.
Kram Annelie
PS. Jag älskar Budapestbakelser 😉

Svar: Tackar så mycket :) Kram
Annika

Kommentera här: