Trivs jättebra !

I fredags var vi ute på AW med ett gäng Ängelholmare och efteråt blev det bowling i två timmar och det var jätteskoj. Och jag höll ställningen med att bli sist i år igen ;-) och som vanligt fick jag pris för det..en chokladask..Gott !
 
Lördagen blev en lugn dag för återhämtning efter förra kvällens utekväll på stan, med mycket trevligt folk, men jag brukar bli lite trött i huvudet av alla ljud och intryck. Walkingskorna fick med vila så jag lyssnade riktigt på min Latmasks budskap.
 
 
Den här lilla Latmasken fick jag av en mycket kär vän, en gång när jag skrivit något om att jag "lyssnat på latmasken" och den har fått en liten kompis med av henne.
 
 
Harsyran.. har så fina skira blommor
 
I söndags tog jag en promenad upp till skogen med min systemkamera och tog lite vårbilder och en paus vid fina Långsjön. Satt där på bryggan och njöt av den härliga vårsolen och vattnet som skvalpade under bryggan. Där lever man verkligen sig in i nuet, för det är en så lugn och fin plats. Och kroppens inre batteri blir laddat och man får ny energi, av att sitta där och njuta och se allt det vackra.
 
 
Långsjön glittrar i solen...Tog denna bild igår kväll på Orienteringen
 
 
När jag kom hem så pysslade jag lite på vår nyaste uteplats och tog bort lite ogräs mellan plattorna och sopade. Mannen har satt nya vindskydd där, men jag hade velat ha högre så det blir lite mer insynsskyddat och skyddar mot vinden. Men han säger att de knäcks om de är höga och förvisso har det gjort det på andra sidan trädgården. Men då får jag väl sätta upp en massa buskar där i stället som extra insynsskydd. För vi har en rätt så öppen tomt och som ligger utmed vägen och jag vill ha någon plats på tomten som man kan sitta utan att man syns för de som kör förbi. Och det har vi ju på ett annat ställe men solen är inte där hela dagen som det är på den nyaste uteplatsen.
 
 
Ett hav av fina vitsippor finns det nu ute i naturen. Här är två av dem
 
 
Fångade årets första Påfågelöga i min lins
 
Är nu inne på femte veckan på Trädgårdsdiakonin på Åvalla och jag trivs jättebra och det är lugnt och skönt. Det enda jobbiga är att det är på eftermiddagen. Jag är som mest trött då, och så har jag kören på tisdagar och orientering på onsdagar och jag är hemma 17:50 nu, och det blir lite tufft att hinna bli klar i tid. Och jag hatar och mår inte bra av att behöva stressa. Men gillar ju både kören och orienteringen, och kören håller på 3 gånger till och Orienteringen är två gånger till så jag hoppas att jag kan hålla ut tills dess. Sedan är det ju det här med middagar. Hur ska man hinna fixa ordentlig middag nu när vi alla kommer hem ganska sent fast mannen är ofta hemma tidigare, så han får fixa middagen ibland. Och någon gång, har jag gjort middagen på förmiddagen så att det bara är till att värma sen. Men det orkar man inte hålla på med alltid för då blir jag ju extra trött på Trädgårdsdiakonin. Ja, livet är ett evigt pussel..
Men det ordnar väl sig hoppas jag. Vi får väl hjälpas åt någon ledig dag och fixa ihop lite middagar att lägga i frysen. Vill ju inte ha så mycket köpt färdiglagad mat men det får bli räddningsplankan ibland.
 
 
Det händer så mycket nu på kyrkans tomt på Åvalla och det händer flera gånger, då vi är ute, som det kommer folk och tittar förbi och säger att så fint ni gör här. Och även personalen berömmer oss ofta att vi är flitiga och det ser så fint ut. Vi har fått trädgårdsmöbler nu på plats så vi kan sitta ute och ta paus. Förra veckan målade vi om pallkragarna som målats i linoljefärg och det mycket för att det är miljövänligare. Men tyvärr så blänkte det ljusa, så kolosalt i solen så man blev nästan bländad och växterna kom inte till sin rätt i dem. Så vi fick helt enkelt måla om dem i svart lasyrfärg. Vi ville haft Falurödfärg i svart nyans, men färgbutikerna säljer så lite av det, men måste ändå köpa in stora mängder av det från leverantören, så därför finns det iaf inte i stan, att få tag på, förutom den röda så klart. Det säljs ju mest av den.
 
Två av killarna lägger kantsten och det blir mycket fint och ramar in gången så fint. Vi har planterat lite bärbuskar i en av rabatterna som vi grävt klart, hösthallon och björnbär, och så satte vi rabarber i en av pallkragarna. Lite blommor har det kommit i jorden, vi har satt clematis och dagliljor plus lite sommarblommor på vår "ängsrabatt" och nästa vecka ska vi sätta lite perenner i perennrabatten. Rosor har kommit och de har också planterats där i. Och så har det hamnat lite kryddväxter och lite spännande nya grönsaksfröer är sådda som t.ex rund gurka, lila morötter med mera. Mysigt att gå där och pyssla och se hur allt gror.
 
 
Citronmeliss, Persilja, Gräslök och rund Gurka
 
Ha en finfin helg alla vänner !!! Kram
 

Kommentera här: