Nu är det vår !

Det har varit några härliga dagar och det känns att våren kommer med stormsteg nu och det är så härligt så jag gjorde som Ronja Rövardotter och gjorde ett vårskrik när jag var ute häromdagen.
 
 
Aaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh !!!!!
 
 Såg så många härliga fina blommor som slagit ut, krokus och vitsippa. Och solen tittar fram lite mer och det är så härligt att man kan börja med vårjackan.
 
 
 
 Påsken har varit härlig också och jag hade inget alls planerat förutom att på långfredagen skulle vi i kören sjunga i Källna Kyrka och det gick bra. Kan vara skönt ibland att bara ta dagen som den kommer och inte planera. Frågade dottern om de hade något planerat på Påskafton men det hade de inte, så vi bestämde att träffas hos dottern, och vi hade ett mysigt litet knytkalas. Vi var ute en sväng i det fina påskvädret med dotterns hund och vi var och kollade på de nya husen som de bygger rakt över där dottern med sambo bor. Efteråt tittade lite på tv och åt gott och hade en mysig kväll och dag.
 
 
Chokladpudding..mums !
 
På Påskdagen bjöd vi ut lilla Svärmor på Bäckafarm och det var som vanligt mycket gott. Vi tog en tur till en blomsteraffär i närheten och köpte penséer och gick in och tittade på deras fina restaurang Orangeriet. Där får vi absolut testa att äta någon gång, luktade så gott och det var ett mysigt ställe. Vi tog en liten biltur till havet innan vi åkte hem och fikade hos oss. Svärmor var mycket nöjd och glad för utflykten och vi fick ledigt från spisen båda två :) Både vi och Svärmor skulle spela Bingolotto så vi lämnade av henne en stund innan det började.
 
 
 Mycket gott på Bäckafarm
 
Annandag Påsk körde vi först till Höganäs och Lager 157 och där fyndade jag en rosa hoodie, ett svart linne och en t-shirt med tryck, alltihop för bara 234 kr..som hittat !!! Vi tog sedan en tur ut till Nyhamnsläge och till Kullahalvöns Vingård där vår "Svärson" Victor jobbar. De hade öppet hus nu under konstrundan och det var en mycket trevlig utflykt och intressant att höra när Victor berättade och guidade oss runt på vingården. Vår äldsta dotter och V:s sambo, var också där och hjälpte till. Och så klart ville jag provsmaka vinet också med lite tilltugg och vinerna var goda. Bäst var Cuvée Marine, det var friskt och gott och passar både som sällskapsvin eller med något gott att äta till. 2:a kom enligt mej, Rose Auriel som hade smak av mogna jordgubbar. 3:a Claret var hyfsat gott, men det beror kanske lite på vad man har till. Jag är ju ingen vinexpert direkt.
 

 Viner från Kullahalvöns Vingård
 
 
 Här ska det provsmakas och maken fick uppdraget att köra bilen hem
 
 
 Med lite lokala produkter på plockbrickan och det var också mycket gott
 
 
 Här är det en guidad tur med Victor och han berättade om bl.a om olika druvsorter som passar vårt europeiska klimat och hur det går till när de beskär vinrankan och mycket mer
 
 
 Vinstock i närbild
 
 
 Här växer det massor av nya vinrankor i långa rader. Vingården har en åker till med vinrankor. Det är en ganska liten Vingård och välskött tyckte jag. Det blev en lugn kväll efter påskens utflykter, och för mycket gott har hamnat i magen, så det är skönt att vardagen är kommen igen. Har blivit en hel del långa promenader men med allt godis som hamnat i magen hade jag nog fått gå ännu mer. Nu kommer det svåra att låta bli resterna som ligger i kylskåpet och kallar på mej ! Gäller att slå dövörat till :D
 
För att kompensera lite av helgens utsvävningar och stilla en längtan att se havet så tog jag mej en tur idag, och i det fina vädret, med min stora Canon. Och så en liten matsäck i ryggan sen satte jag mej på bussen in till stan och sedan bussen till Magnarp, och så gick jag in till Ängelholm längs havet. Så underbart härligt och solen tittade fram för det mesta. Efter 1 1/2 timmas promenad blev det en liten paus och precis då kom solen fram mer och mer.
 
 
Mums med lite att äta och vila benen och njuta av stillheten vid havet
 
 
 Är något jag ständigt behöver träna på.."Leva i nuet" och inte låta tankarna rusa för fort fram...Armbandet har jag gjort som en liten påminnelse till mej själv.
 
 
Kullen syns rakt framför Skäldervikens vatten
 
 
 Piren i Skälderviken
 
 
 Kråkan spanar in mej så jag inte kommer för nära. Stod en lång stund och tittade på han och hans kompis
 
 
 Och alla härliga vågor som flöt in på stranden
 
Mycket trött och nöjd efter dagen vid havet och det var Mamma Scan som fick bjuda på köttbullar idag, och så kokte jag lite fullkorns spaghetti och gjorde vitlökssmör till och maken var snäll och klagade inte på snabbmaten. Man kan inte ha ork med allt varje dag, speciellt inte en Ego-dag, men lite nytta har jag gjort och tvättat och tagit upp ren tvätt innan jag åkte. I morgon blir nog en vilodag, men någon promenad blir det nog iaf.
 
Lev idag och njut av nuet, i morgon kanske det är försent... Ta hand om er !!! Kram Annika
 
 
 
 

Kommentera här: