Jobbig vecka !!!

 
Denna veckan har mitt humör varit väldigt lågt och jag har inte tyckt något var kul, och har fått tvinga mej att ändå hitta på saker, som att  åka in till stan och titta lite i affärerna, eller ut och gå i fina naturen . För det får mej att må bra i både kropp och själ, som nu på våren att se alla knoppar på träd och blommor, som börjar slå ut och höra vacker fågelsång. Och igår på kvällen var jag och sjöng med i kören som jag är med i, och sång piggar ju faktiskt också upp. Men att det närmar sig påsk gör mej inte vidare uppåt, men det ska bli mysigt att få ha maken hemma några extra dagar iaf. Får se om jag plockar fram något påskpynt i år.
 
 
Massor av snödroppar växte det vid vägkanten vid ridskolan i byn
 
Om det är för det närmar sig årsdagen då jag officiellt fick besked av min läkare då att jag fått utmattnings-depression, eller vad det är som gör att jag känner mej lite låg just nu men man får ju ibland lite svackor. Den 26/3 är det 7 år sedan jag "gick in i väggen" och det är med både med sorg och glädje som jag ser tillbaka på årsdagen. Smällen har gjort mej starkare och lite tuffare, och mer rädd om mej själv än jag var förut och det är det braiga. Men tyvärr är det mycket som stressen har fördärvat för mej och som fortfarande är bestående som dåligt minne, mycket stresskänslig, och svårt att koncentrera och strukturera det jag ska göra. Det vardagliga går för det mesta bra, men när jag har mycket som ska göras kan jag stressa upp mej själv. Och det är både en sorg i sig och plus att jag har haft svårt att hitta ett "riktigt" arbete som både fungerar för min fibromyalgi och mina kvarstående "sviter" av min utbrändhet. Har ju varit ute och arbetstränat på ett par ställen och på de flesta ställen har det fungerat bra, för de har gått att anpassa lite efter mej, och snart ska jag börja på något nytt igen och det ska bli spännande. Så jag kämpar på och försöker göra det bästa av vardagen för inget blir ju bättre av att man deppar ner sig. Försöker se det så positivt som jag kan och jag gör alltid mitt bästa i varje situation.
 
 
 
Där hittade vi också årets första tussilago
 
 
Och en sprängd ;-) "ciggar"
 
I snart ett år har jag varit och tränat på Friskis & Svettis och det har fått mej att må bra, och mindre deppig så det tänker jag fortsätta med, men kanske lite uppehåll nu när det börjar bli varmt och fint ute. Men jag har ju hört av många sjukgymnaster att om man styrketränar och stärker sina muskler så blir man så mycket bättre i sin värk och kan t.om bli av med den. Men det stämmer tyvärr inte in på mej, men jag blir iaf inte sämre av att styrketräna och så länge jag inte blir det så kör jag på. Började ju med låga vikter och har sakta ökat upp under lång tid. Har ju styrketränat förr i olika perioder och fått program av sjukgymnaster som jag även kör nu, och har tyckt det var kul, men ibland kommer man från gymmet i perioder och hittar något annat som promenader som jag gör.
 
 
 Testade en ny smoothie idag med blåbär och chiafrön..Mums :)
 
Idag frågade jag yngsta dottern om jag fick låna hennes söta hund en stund, för jag visste att hon skulle åka och hälsa på en kompis och fika och då körde hon förbi här. Och han gillar att vara här och jag tycker det är så mysigt att få rå om honom, och gosa, och gå ut och promenera med sötnosen. Och så klart fick jag låna honom <3 Skulle ju egentligen städat lite idag men det går ju lika bra i morgon.
 
 
 Har gått förbi denna sten flera gånger, men just idag såg jag ju att den liknar ett hjärta.
 
 
 Vad sätter man då mitt i hjärtat, jo sötaste killen <3 så klart !!!
 
Blev en lång härlig promenad och solen tittade fram lite då och då men det var mest molnigt. När vi kom hem så fick sötnosen "Mormors Special"  lite hundfoder, leverpastejsmörgås och lite köttbullar och svisch så var skålen nästintill tom. Sen blev det en tupplur för oss båda innan matte kom och hämtade sötnosen.

 
Mmmm..kan jag få min mat snart ! är ju hungrig som en varg
 
Sen var det tid att laga middag och idag blev det stekt lax med kokt potatis, morötter och pepparrotssås. Solen visade sig igen på kvällen och det var vackert på himmelen så jag gick ut och tog några bilder både med stora och lilla kameran.
 
 
 
 
 Ha en fin vecka & Glad Påsk !!! Kram Annika
 

Kommentera här: