Livet på landet !

 
Den 2:a juni var vi på utflykt till Fredriksdal och det var mycket trevligt alltihop. Vi guidades runt längs de gamla husen på Fredriksdal och under tiden så fick vi uppleva lite skådespel från den tiden då husen byggdes.
 
 
Här har vi apotekarens fru och tvätterskan som guidade oss och spelade lite teater..Mycket bra !!!
 
Sedan åt vi lunch på Fredriksdals Café och jag åt en underbart god laxsallad, laxen smälte nästan i munnen. Efter det fick vi själva gå runt och titta på djur och växter.
 
 
Här har vi en levande jordfräs ;-) Suggan stod ensam i hagen och hon hade bökat upp nästan halva hagen
 
 
 Denna fina ros hittade jag också och det kom några droppar regn just då, annars var det en mycket varm dag
 
Helgen efter hade vi inget inplanerat så det blev mycket mys i den ljumma sommarkvällen och vi grillade och åt och drack gott. Det blev en riktigt mysig helg. Förr på lördagen ringde sonen och frågade om vi inte ville komma och hälsa på och äta lite sill och nya potatis och det ville vi gärna. Vi satt ute tills knotten höll på att äta upp oss. Men vi tog en liten promenad i hagarna innan. Och så tittade vi på alla djuren som de har. Deras "hittekatt" har fått ungar sedan några veckor tillbaka och de är så söta.
 
 
Den svartvita som tittar upp ska de behålla de andra ska få nya hem. De har två halvstora katter till och så ska "hittekatten" steriliseras så inte hela gården blir full av katter :)
 
 
Sonen och hans sambo hade köpt lite nya höns också, tre olika sorter och sonen sa vad dessa kycklingar är för sort men inget fastnar i mitt teflonminne :D
 
Det gick bra i början men sedan trodde tuppen att den ena hönan var hönan Agda för han ryckte av henne fjädrarna två gånger, så han ville nog ha henne naken. Så denna och den andra som är likadan fick flytta in i stallet. Så var det lugnt ett bra tag sen börjades kackla i hönsgården igen när vi satt inne och fikade. Tuppen har länge gått och försökt fjädra sig och flörta med en svart "långhårig" höna, "Svarthönan", men hon har inte brytt sig om den där sprätten.
 
 
Men ve och fasa nu hade tuppen flörtat in sig hos en av de nya vita hönorna. Då blev minsann "Svarthönan" sotis och började kackla som bara den..som det kan gå..ha ha !
 
 
Sonen och sambons fina Esther <3 håller koll så tuppen sköter sig, annars kanske han hamnar i grytan..Nästa gång blir vi kanske bjudna på Coq au vin..
 
På Nationaldagen så var vi ute och grejade lite i trädgården och på eftermiddagen ville yngsta dottern med sambo och hjärtegrynet och sötnosen Fazzi komma hit. De hade med sig lite god plockmat som vi åt tillsammans ute på vår uteplats och så blev det mycket mys med Mormors hjärtegryn..<3 Så underbart mysig en helt oplanerad helg kan bli.. <3
 
 
Lilla ljuvliga barnbarn <3 <3 <3
 
 
Och söta mysiga "storebror" <3
 
 
Händer mycket i vår trädgård nu, precis som hos andra. Värmen har gjort att mycket har blommat mycket tidigare än det brukar. Mina favorit tulpaner är borta sedan länge, och också våra fina stora röda vallmoblommor.
 
 
Snyft...nu är de borta men de fina pionerna har nu slagit ut.
 
Förra onsdagen var vi på utflykt igen och denna gången var vi på Sofieros Slottsträdgård där vi också fick en guidad tur och det var mycket intressant. Slottet firar 150 år i år och på Nationaldagen var Kungen och Drottningen där och invigde utställningen där. Trädgårdsmästarna hade gjort två fina kronor till ära.
 
 
I morgon blir det utflykt igen till Lunds Botaniska Trädgård och jag hoppas att jag är piggare då så jag kan följa med. För idag har jag varit så trött hela dagen, vaknade tidigt sedan kunde jag inte somna om. Hade det inte varit för att jag hade en träff med bästaste kusinen idag så hade jag nog stannat hemma idag från jobbet. Efter två timmar på jobbet så kände jag att jag inte orkade mer, jag var helt slut. Så jag åkte hem och gick direkt upp och lade mej och sov 1 1/2 timme så nu är jag lite piggare. Men får snart gå och lägga mej så jag är pigg, förhoppningsvis, i morgon.
 
Ha det bäst alla fina !!! Kram
 

Kommentera här: