Ledigt !

Igår var sista dagen för denna termin på Trädgårdsdiakonin på Åvalla och det är med blandade känslor jag nu tar lite ledigt. Kommer bli jätteskönt att vara lite ledig och göra det man vill, men jag kommer också sakna vårt härliga gäng, och våra ledare Carina och Monika över sommaren. Vi har verkligen haft kul och skratten har varit många för vi är lite smått crazy allihop *skrattar* man känner igen sig mycket i alla och alla har bjudit på sig själva. Och så har det varit ett underbar plats att vara och arbetsträna på för man har verkligen känt sig välkommen av alla som jobbar på Åvalla Församlingshem. Alla har hälsat på oss och ofta sagt något så man har verkligen känt sig sedd av alla. Att vara en del i alltihop..Härligt !!! Och så härligt det har varit och hålla på att fixa ute i trädgården och det är många som kommit förbi som tyckt att vi gjort det så fint där.
 
 
Vår fina sukulenter blommar så fint på Åvalla
 
 
Härliga Pilgrimsvandringar har vi gjort, här är det en bild på skogen vid Sibirien, Ängelholm
 
Kommer ju med att sakna att ha en daglig rutin, men jag brukar vara bra för det mesta, på att försöka hålla någorlunda rutiner som min dagliga runda ute och lite vila. I år kommer jag känna mej extra trygg på min ledighet för jag har fått lov från AF att fortsätta på Trädgårdsdiakonin i höst. Känns skönt att för en gångs skull veta i mycket god tid vad jag ska göra efter ledigheten. Och så är vi 6 deltagare av 8 som ska vara kvar i projektet och bara det gör mej lugn. Vi ska få tre nya hos oss i höst och så ska tiderna ändras till förmiddag och bara det är toppen, för på kvällarna har jag kommit hem 17:50 och jag har varit helt slut. I höst kan jag vila mej en stund efter jobbet, och få lite återhämtning så jag orkar vara social på kvällen. Käre maken har mest hört mej snarka i soffan på kvällarna. Vi var många i gruppen och även ledarna som tyckte att eftermiddagar inte var så bra.
 
Vi har varit på en del studiebesök och nu senast var vi på Lunds Botaniska Trädgård och där tänker jag åka dit fler gånger för det var så fint och mycket att fotografera. Och så blev vi bjudna på lunch där och fika. Jag tog en Caesarsallad och den bästa jag hitintills har ätit var på Harrys i Ängelholm. Men Botens Café´s Caesarsallad var om möjligt ännu godare och så tog jag en ljuvligt god kladdkaka med hallon och kladdkakan var gjord med Valhorna Choklad..Mumsigt värre !!!
 
 
Det var första gången som jag var i Lund och det såg ut att vara en mysig stad med många gamla hus och kvarter så nu när jag har sommarkortet så måste det bli någon resa dit.
 
 
Dessa fina valmoblommor hade jag velat ta med mej hem. Det blev många bilder på dem
 
 
Var många sorters blommor som jag aldrig sett förut
 
 
Denna var häftig men tyvärr kommer jag inte ihåg vad alla sorter hette
 
 
Men denna vet jag ! den heter Långsporrig Akleja :)
 
 
Lite svartvita bilder blev det med
 
Igår började jag min ledighet med att vandra längs havet, från Vejbystrand till Ängelholm. Hade tänkt göra det förra veckan men då jag satt på bussen in till stan så vräkte regnet ner så jag ångrade att jag åkt in till stan. Men precis när jag hoppade av bussen så stod min yngsta dotter Malin där med lilla Noel i vagnen. Så jag slog följe med henne i stället med en tur till stan och fika..Mysigt !!! Men som sagt igår så bestämde jag att vandringen skulle bli av oavsett väder och direkt efter jobbet som var bara 2 timmar igår. Och regnigt var det, men ändå härligt att promenera där. Det tog mej lite över 3 timmar att vandra där. Lite ont i höfterna efteråt men annars var jag ovanligt pigg. Men skönt att landa i soffan med lite mat och värmande kaffe. Kollade in Allsången och min favoritserie Morden i Midsommer.
 
 
Bild från vår nya uteplats
 
Nu när jag är ledig så har jag fått lite läxa av t.f handläggaren och Carina på Åvalla, att träna på att "bara vara" att t.ex sitta i trädgården och läsa en bok, eller bara vila, mysa med barn och barnbarn m.m. Jag har ju som sagt svårt att bara sitta och koppla av med en bok eller något ute. Och när jag gör något så har jag svårt att bromsa i tid, och det händer ofta att jag tar ut mej så mycket att jag tappar all energi och är sen helt orkeslös. Jag har blivit bättre, men det behövs ständigt tränas på. Carina tjatade på oss ofta att ta pauser och det var jättebra.
 
 
Låt oss säga att jag tar med mej en kaffemugg ut i solen för att njuta. Så dröjer det inte länge förrän jag tittar runt omkring mej och ser att där är ju ogräs där, och där, och så är jag igång och grejar mest hela dagen.
Så det är detta jag har fått i läxa, att träna på att just "bara vara" och inte se allt som behövs göras. Blir svårt, men ska träna, kanske får jag skaffa mej skygglappar som hästarna har och sätta på sidorna så jag inget ser :D
 
Men mannen gjorde vid vår ena "gamla" uteplats i fjol och lade nya betongplattor och målade planket. Och det bästa av allt, han tog bort rabatten som var där med, så med höga vindskydd och ingen rabatt där, så har jag iaf en plats där jag kan koppla av i min nya badenbaden stol utan att se hur ogräset bara växer, buskar med bär som behöver plockas, kanter som ska klippas, grejor som behöver plockas bort *Pjuh*.bla, bla, bla.. Ja, listan kan göras lång men det ska knipas hårt med ögonen *skrattar* Nu ska jag ut och röra på mej för det är uppehåll i regnet just nu.
 
Ha en skön sommar alla fina !!! Kram

Kommentera här: