Cykeltrim


 
Sitter här med kaffemuggen och funderar lite på vad jag ska skriva om i min blogg. Vädret är inte så fint idag men vi har haft många fina dagar och kvällar så man får vara nöjd. Förhoppningsvis hittar solen till oss igen. Där ute arbetas det för fullt, för min finaste pappa är här och hjälper maken att fixa vårt garagetak som läcker in. Pappa har ju arbetat som snickare så han kan så mycket mer än maken. Och vi är så glada att han orkar ännu, och vill hjälpa oss. Han mår ju också bra att ha något att göra och inte sitta så mycket stilla och inget göra. Är så otroligt tacksam och glad att min fina pappa är som vanligt igen. Utan att gå in närmre på det, så såg läget helt annorlunda ut för ett år sedan. Kände inte igen min pappa längre och det var mycket tufft för oss alla runt om honom...Bl.a sorgen efter sin lillebror som dog i cancer tog honom hårt, och vi andra med som miste vår glada farbror Bengt.
 
 
Käre pappa med min make Peter
 
 
Gråa moln över byn idag
 
Här i vår by har de varje sommar något som heter cykeltrim och det är orienteringsklubben Origo som ordnar detta. Det är oftast våra eldsjälar i byn Jan och Gun-marie (Gunsan) och några till som lägger rundorna och sätter ut kontroller. Det brukar vara tre olika rundor med 12 st kontroller på tre kartor som man köper för 60 kr. Sen ska man leta upp kontrollerna längs vägarna. Och på varje kontroll står det en bokstav som man fyller i på en lapp och har man hittat minst 10 st så kan man vara med i ett lotteri på cykeltrim-avslutningen och kanske vinna något. Bra motion har man redan vunnit och sett mycket fin natur på små skogsvägar oftast.
 

 Sågdammen i Össjö
 
Jag var ute och cyklade i 5 timmar med lite paus då och då på lördagen, och 4 timmar på söndagen och det var härligt men jag var mycket trött på kvällarna.
 
 
 
 
I vår by så byggs det vindkraftverk uppe i skogen och det är två stycken uppe nu som inte är riktigt färdiga ännu, och så ska det visst bli fem stycken till om jag nu inte har fattat fel. En av rundorna gick på den nya väggen till vindkraftverken.
 
 
En stor vacker ek i skogen
 
Jag körde rundorna själv denna gången och några kontroller hade jag hittat när jag varit ute och promenerat här runt om kring. Hade Peter varit med så hade jag nog inte varit ute så länge och cyklat..hi hi ! För jag och kartläsning, går inte riktigt ihop, så det blev två felkörningar varav den ena visade sig att jag var på helt fel väg. Men det klurade jag ut till sist. Den ena vägen har jag gått och på kartan fanns det utmärkt en byggnad och det visste jag att det fanns där och närma där skulle 5:e kontrollen finnas. Så jag trodde det var rätt väg så klart, men det gick också en väg till höger på ett ställe längs vägen. När jag till slut kom till kontroll 4:a så visste jag att jag måste ha missat kontroll fem. Jag körde ju rundan baklänges så jag fick ihop etapp 1 och 2.
 
 
 
Postbud ????
 
När jag stod där vid 4:e kontrollen och kollade kartan igen så kom det en Gubbe från skogen.
Och han frågade om jag var ett postbud...You wish !!! Gubbe ! tänkte jag ! ha ha !
Vad jag vet så är postbuden inte så här lättklädda som jag var, i korta jeansshorts och sportbehå och inte är de ute på lördagar och delar ut post. Jag fick mej ett mycket gott skratt länge efter det. Jag förklarade för gubben vad jag gjorde i skogen. Jag sa också att jag missat en kontroll så jag får köra tillbaka igen. Och jag körde nästan ända fram till 6:an och sen tillbaka igen men ingen kontroll syntes. När jag kom fram till fyran igen så tänkte jag att det var kanske vägen till höger som jag skulle tagit så jag kördepå den där den slutade och visst fanns det en byggnad, en liten röd stuga, och här fanns 5:ans kontroll.
 
 
Som nog inte andvänts på väldigt länge
 
 
 Med fin jordkällare
 
Se körde jag tillbaks och förbi fyrans kontroll och fram till fina Hunseröds Dammen där jag tog lite bilder. Vem kommer då inte spatserande jo gubben igen. Det är varmt ute idag sa han. Kanske en anledning att jag körde så lättklädd ;-) men han var ju trevlig så vi pratade några ord.
 
 
 Hunseröds dammen
 
Körde fel ytterligare en gång på den rundan och jag tänkte först strunta i den kontrollen. Men sen tänkte jag att visst fanken ska jag hitta den. Inte ger jag upp så lätt så jag körde tillbaka en liten bit och..
 
 
YES !!!! där fanns den 3:ans kontroll. Tummen upp !!!
 
Nu hade det börjat bli sent så jag längtade bara hem, och få sätta sig på uteplatsen och äta och dricka något gott. De två resterande kontrollerna var lätta att hitta. Väl hemma tog jag en dusch och sen blev det bara kvällmys ute för hela slanten..Härligt !!!
 
 
Kände mej nöjd att jag hittade alla 12 kontrollerna och att det var en underbart härlig kväll. Brukar ju titta på Sommarkrysset nu på lördagskvällarna men när det är så här fina kvällar så skippar jag tv:n.

 På söndagen var det dags igen för sista tredje etappen och den gick mellan Gångvad, Källna, Öja och Berchill, Össjö.
Och jag tänkte att det blir en lätt runda idag, för några kontroller var redan tagna. Och så klart så såg jag fel på kartan igen, och kom långt ut mot Tranarpsvägen..Ja, är man vimsig så är man ;-)
 
 
Källnas fina kyrka
 
 
Bregott-fabriken hade eftermiddagsrast när jag körde förbi
 
Det stod på kartan Silvåkra och det ligger förbi Källna Kyrka men jag skulle ha svängt vid senaste kontrollen mot Öja i stället. Ja, ja ! jag fick ju lite extra motion idag med..ha ha ! De andra kontrollerna gick galant nu när jag var på rätt väg *fniss* och det blev en repris på gårdagskvällen när jag kom hem. Fast ingen av oss orkade fixa middag. Peter hade jobbat med pappa och fixat garaget och jag var trött och ont i baken efter rundorna, så tant Sibylla fixade middagen. Bekvämt med en kiosk på behörigt avstånd när latmasken faller på. Fast inte så nära att man springer dit titt som tätt, det är 6 km dit.
 
Minsann nu tittar solen fram igen och jag ska passa på och ta min dagliga promenix tänkte jag och kanske blir det en stund i baden-baden stolen med, med en bok...Datorn har ju inte heller prio ett nu när det är så fina dagar. Och någon snigeltelefon har jag ju inte heller så jag kan kolla fejjan på den. Jag har en sådan som man kan ringa med ;-)
 
 
 
Ha det gott alla och njut av sommaren så länge den varar !!! Kram Annika
 
 

Kommentera här: