Jullov snart

I morgon är det sista dagen för denna terminen på jobbet som jag arbetstränat på. Men jag får börja nästa termin också på Trädgårdsdiakonin och det är jag jätteglad för. Men nästa termin blir den absolut sista där för man får bara gå max ett år där och det blir det i april. Vad som händer sedan vet jag ännu inte riktigt men det ska försökas hittas en plats som är mer lik en riktig arbetsplats men som arbetsgivaren får veta vilka hinder jag har. Men också så klart vad jag fixar. Kommer att sakna vår lilla grupp under jullovet för vi är verkligen sammansvetsade och kan prata om allt som man oroar sig för eller problem, men även glädjeämnen och vi har humor allihop så det blir många skratt. Vi har varit på två utflykter nu de senaste veckorna. Den första gick till Tomarps Kungsgård i Kvidinge, utanför Klippan.
 
 
Och det var mycket trevligt och intressant. Vår duktiga guide Margreth berättade historian bakom Tomarp Kungsgård. Och visade var och hur de tagit fram ursprungsfärger och målningar med hjälp av en konservator.
Man kunde nästan höra historiens vingslag när vi gick igenom alla rummen på gården. Gården fungerar också som konsthall och det finns ett café med både kakor och maträtter och vi passade på att äta en mycket god Gulaschsoppa och en god kaka till efterrätt. Ute på gården såg vi ett par fina storkar. Blir fler besök där för mej för jag vill försöka fånga storkarna på bild. Sedan finns det något som heter Tomarps Ene inte så långt därifrån och där sägs det vara vackert att promenera.
 
 
Dåtidens kläder
 
 
Ett rum med fina matsalsmöbler
 
 
En liten söt ängel som var en liten del av konstutställningen
 
I förra veckan var min man och fick en kortisonspruta i höften som han fått atros i. De skulle se om det hjälper till att börja med men förhoppningsvis så får han snart byta höftkula för som det är nu så haltar han och har mycket ont..stackaren :( Han fick skjuts dit och hem av yngsta dottern och så var han hemma en dag från jobbet så att kortisonet gör lite nytta. Samma dag som Peter åkte till sjukhuset så var nämligen jag och mina arbetskamrater på väg till Göteborg.
 
Vårt mål var att åka och titta på den jul-inspirerande utställningen som Trädgårdsföreningen hade.
 
 
 
Massor av fina amaryllisar välkomnade oss
 
Hade min stora Canon med och det blev en hel del bilder på fina blommor.
 
 
 
Det var mycket fint att gå runt i Palmhuset och titta på exotiska växter och palmer plus en massa fina andra blommor.
 
 
Vackert stilleben
 
 
 
Efter besöket i Palmhuset så gick vi till Harrys och åt stekt fläsk och löksås och lingon..mums vad det var gott. Det fanns tre rätter att välja på plus sallad och kaffe. De andra två rätterna var Sej och Champinjonsoppa.
När vi ätit så hade vi två timmar att strosa runt i Nordstan och jag köpte en liten ängel och servetter med änglar på. Blev en lång dag men jättekul. På kvällen hade vi avslut i kören för denna termin och vi åt god smörgåstårta. Vi hade fått mycket beröm för vår Julkonsert..Jättekul !!!
 
Snart är det dags att krypa till kojs, börjar känna mej lite trött men vi får lite sovmorgon i morgon för vi ska ha en liten avslutning med jultallrik och det ska bli trevligt. Idag har jag varit och passat en liten goding Noel när hans mamma Malin var med en väninna i Malmö och det var mysigt att få rå om honom, vårt lilla barnbarn. Blev en runda med "Storebror" Fazzi också innan Malin åkte i väg för vi slutade lite tidigare idag.
 
 
 Vill avsluta med att önska er en riktigt God Jul & Gott Nytt År !!! Kram Annika
1 Annelie%20:

skriven

Ni verkar ha det jättemysigt på din arbetsplats. Bra att du får jobba en termin till men synd att det måste få ett slut ...
Fina bilder du bjuder på, du är så duktig med kameran 😉
God Jul till dig och din familj.
Kramar

2 Anonym:

skriven

Ja, jag trivs fantastiskt bra där. Ja, det är synd.. Tack ska du ha :) önskar dej & din familj en underbart mysig jul <3 Kram

Kommentera här: