Jag !..ett teknik-ufo !


 
Jag vill börja med att tacka så hjärtligt för era härliga kommentarer om min viktnedgång..Blev så glad :) <3
 
 Jag gillar teknik, men när jag köpt något nytt, och det händer inte ofta, så läser jag det viktigaste i bruksanvisningen. För jag är så ivrig att komma igång att testa grejen jag köpt. Och så länge en grej funkar så köper jag inget nytt. Jag är väl en av få som inte har en Iphone eller Android mobil. Men som sagt den funkar ännu. Tack vare att jag är så ivrig att börja använda eller som vi säger här i Skåne, hialös, som mobilen,den har jag säkert haft i minst 10 år men ändå är det som att gå på upptäcktsfärd för jag hittar nya saker som jag inte visste att jag hade i den..*fniss* eller så är jag så otroligt nöjd med det jag köper så jag är nöjd med de få saker jag upptäcker.
 
 
 Hittade för tre år sedan att jag hade ett bildredigeringsprogram i mobilen som jag inte visste jag hade till mobilkameran. Och förra året när jag åkte tåg hem från Linköping så upptäckte jag att jag hade väckarklocka som man kan ställa in på tid ifall man skulle somna på tåget..ha ha !
 
Och förra veckan blev jag helt superglad för jag upptäckte att jag hade timer också i mobilen. Perfekt när jag är ute och PW:ar och har börjat köra intervaller på 3 eller 5 min då plingar det i mobilen, vilken uppfinning. Då slipper jag gå och glo på klockan stup i kvarten. Jag blev så glad att jag hoppade... I den takten som jag upptäcker finesser så går väl mobilen sönder när jag väl hittat alla..ha ha !
 
 
 Samma är det med min lilla Canonkamera som jag nog haft i ca 4 år. I den har jag för inte så länge sedan, hittat att man kan få bilden i olika storlekar som bredbild m.m och jag tycker ändå att jag kollat mycket i inställningarna.Jag hade en Sony kompaktkamera innan och när den gick sönder så köpte jag denna. Har svurit många gånger över kameran att den inte fokuserar ordentligt som den andra gjorde. Men har också tyckt att det är skit att den inte kan ta svart/vita bilder..*harkel*...jo,det kan den ! Hittat det med och den har sepia, starkare färg, neutral och egen färg. Vem vet kanske hittar jag en ny inställning som får kameran att fokusera bättre med. I den stora systemkameran Canonen har jag hittat allt..tror jag :D
 
 
Teknikstrul här med..
 
 
Bild från min lilla Canon
 
 
Musiknörd
 
Ändå är jag bättre på teknik än käre maken min. Han är bra på massor men inte just teknik. Så det är jag som får ställa om digitala klockor, ställa in tv:n med mera. För även om jag inte kan allt, så kan jag klura ut hur det fungerar, maken blir bara förbannad när det inte fungerar. Kan jag med bli men när jag tjurat färdigt så ger jag mej f*n på att jag ska klura ut det. Maken har haft samma klockradio i säkert 20 år och den fungerade sådär, och min gick sönder så jag kom på den smarta idén att byta ut våra klockradioapparater på samma gång. Det ångrade jag djupt...Käre maken hittade alla sorts knappar att trycka på när larmet gick och då satte han i gång ännu ett larm, och han kunde inte stänga av det. Och förbaskad blev han då och ville slänga ut "klockefan" genom fönstret och jag fick gå upp och fixa hans klockradio så den blev tyst. Nu har han lärt sig iaf var larmet stängs av, alltid nått ;-) Det sägs ju att karlar är bättre på teknik än vi tjejer..Hmm !
 
 
 
Men han är bättre på bilar än jag är och han har lärt sig ännu mer sedan vi träffades. En gång hade jag en Volvo 740 och den var bra och startade alltid men mot slutet så började den att kludda. Maken sa att det var startmotorn som krånglade och kolen där i som fastnade, men man kunde slå på startmotorn med en skruvmejsel så funkade den igen. Och en gång när jag var och tankade så gick det inte att starta motorn. Det satt en stor stark karl bakom och väntade på att få tanka och han såg mer och mer irriterad ut. Jag hittade inte skruvmejseln på en gång. Så jag puttade bilen lite längre fram, men tror ni han kunde hjälpa mej ? nej, då ! förbaskad var jag, men jag öppnade motorhuven och stod där och kollade någon minut. Under tiden så hade gubben tankat färdigt och minnen jag fick när jag öppnat huven när han gick förbi var " ha ha ! ett fruntimmer som tror att hon kan fixa bilen..lycka till " Sen gick jag och kollade i bakluckan och där låg skruvmejseln och då stod gubben i kö. Jag bankade till och provade att starta och den gick igång. Och för att komma ut så måste jag backa ett par meter och just då tittar gubben ut från kön och jag såg riktigt hur han tappade hakan och jag bakade rätt fort mot hans bil..Mohaa !
Där fick han gubbknävel !!!
 
Ha det gott !!! Kram
 
 

Kommentera här: