Höstrusk !!!


 
Sitter här vid datorn och har nyss ätit lite frulle och nu njuter jag av en mugg kaffe. Idag är det ett riktigt aprilväder ute, men det känns nästan som höst för det är halv storm ute och regnet strilar mot fönstret. Blir inte kul att gå ut sedan, men förhoppningsvis så lugnar regnet sig. Igår var jag på mitt "jobb" igen och det var lite kallt ute när vi fyllde på jord i de nya pallkragarna men vi fick gjort mycket. Tyvärr fick jag ont i ryggen när jag lyfte en 40 lit. säck med jord och det känns även av idag, men det går väl över. Kaffet inne smakade extra gott inne i värmen sen, när det var fika dags. Var en runda på F&S innan jobbet och tränade.
 
Pratade igår igen med min bästaste kusin Carina och hon lät mycket piggare nu..skönt !!! och inte så ont längre efter operationen, och den gick bra, men det tar ju tid att komma tillbaks efter en stor operation.
Vid 20 tiden igår var jag så trött så jag gick och lade mej och läste några sidor i trilogin om tre olika kvinnor och deras liv och som träffas i Harpers Handelsträdgård. Den ena kvinnan är ägare, och de två andra kommer dit och jobbar. Och mitt i deras liv dyker en olycklig kvinna som heter Amalia upp, och hon är ett spöke som går igen och familjen och de som bor där försöker lösa gåtan om den olyckliga spökets liv och varför hon går igen. Det är Nora Roberts som skrivit dessa. Och det är del två jag läser nu..Svart ros.
 
 
Bilden är från sonens får som vi tittade på, förra söndagen
 
Helgen har annars varit lugn och skön och jag har passat på att läsa lite och ta långpromenader. Hade tänkt att ta och fixa lite i rabatterna men vädret var inte precis lockande. Regn och rusk då med och maken skulle grilla i lördags, men när han var klar att börja så sprack det upp och blev någorlunda fint.
 
 
Jag gick ut och satte mej en stund i solen medan mannen grillade. Blev premiär på min "vår-drink" och den är gjord på lite flädersaft och bubbelvatten och frysta hallon..mums !!! Läskande och helt alkoholfri !
 
 
Vädret inbjöd inte riktigt till att sitta ute och äta det grillade så det fick bli där inne.
 
På söndagen sov jag ända till klockan 07:30 ;-) och det är länge för mej, brukar vakna runt 06:30 även när jag är ledig. Men så är jag också mycket kvällstrött, somnar ofta i den goa soffan vid tv:n. Vi tog en lång härlig frulle med varma frallor och lite annat gott.
 
 
Efter frullen så vräkte regnet ner och jag frågade mannen om han kände för att åka och shoppa ? ;-) Hi, hi ! jag visste vad svaret skulle bli..Nej ! och det blev det men lyckades övertala honom för det var ju inget väder att vara ute och greja i. Vi körde först till Väla och efter 45 min minuter ville jag bara ut därifrån men jag hittade det jag skulle. Sen var vi på XXL Sport och där hittade jag ett par nya joggingskor för 699 kr och det var billigt. Vi körde sen till Jula där jag hittade ett par billiga rosa jobbeskor. Får låna stövlar där men det är ju med långt skaft och jag blir svettig på benen när det är varmt så jag köpte ett par skor för 99 kr och de håller väll ett tag iaf.
 
 
Mina shoppingfynd: Två billiga T-shirts med tryck, två temuggar, trädgårdshandskar, servetter, pärlor och elastisk tråd, hobbylack, och rosa billigare skorna, och lite dyrare orange joggingskor. Känner mej nöjd att jag äntligen fick tag på det jag velat ha länge. Men inte orkat åka till Väla för det är inte mitt favorit ställe precis, inte nu längre. Förr när vi bodde i Helsingborg och jag inte blivit "sjuk" så kunde jag gå på Väla i timmar...:P Nu blir jag helt slut av alla intryck, och en massa folk runtomkring mej. Men ibland får man pina sig..
 
 
Vi brukar inte ofta fika ute jag och mannen men i söndags slog vi till och fikade på Espresso House i Hyllinge och där är betydligt lugnare att sitta och fika än på Väla.
 
 
Trots att det varit nästan som höst nu dessa dagarna så märks det ändå att våren är på väg.Tofsvipan har kommit har jag sett, och lilla sädesärlan, och de är ju riktiga vårfåglar. Och så växer det och frodas överallt, och magnolian har redan börjat komma med fina vackra knoppar och en och annan utslagen blomma, och om några veckor hoppas jag få en ny titel och det ser jag mycket fram emot. Avslutar med en bild som jag tagit med en text från fina Thomas Di Leva som gillar att lyssna på ibland. Han skriver många kloka ord i sina sånger..
 
 
 
Ha en fin vecka alla fina & <3 -ligt Tack för att ni vill titta in och läsa här !!! Kram

Kommentera här: