Manligt & Kvinnligt

Nu när jag är förkyld så har hemmet grott igen, nästan iaf. Ingen hittade den röda snabeldraken förutom jag i lördags. Skrev det på FB och att maken hittade snabeldraken förr, i början när vi flyttat ihop. Och någon annan undrade varför han slutade. Ja, det var väl för att jag var hemma med barnen och hade mer tid antar jag. Någon undrade om jag inte tyckte att han gjorde det bra, jo det gjorde han. Kanske för noga, precis som jag inte städat på flera månader..hi hi !
 
 
En gubbe som ror i blåsten på en liten båt jag gjort...(på skoj och för att testa att fota motiv i rörelse)
 
Man faller väl in i olika roller i ett förhållande och gör det man är bäst på kanske, det är iaf så här. Kom att tänka på detta igår då jag bad maken sätta ihop en liten lätt rullebör (skottkära =pau svenska) som han köpt till mej för ett par månader sedan, och som jag önskat för den andra väger bly. Hans svar var att det finns instruktioner på det så det är bara att börja. Jag blev lite sur och sa..att om du är sugen på en kaka så ska jag lägga fram receptet så kan du ju börja baka om det nu är så lätt ;-)
 
 
En kärring i papiljotter ;-)
 
Sen satte jag mej i solen en stund och då tänkte jag på att förr kunde jag ju fixa att skruva ihop grejor, rensa avlopp, måla och spika men sen slutade jag..Hmmm ! varför ??? Maken jobbade skift förr och då var han ofta inte hemma just då jag behövde ha något fixat, så då fick jag görat själv. Men när han började dagtid och senare när jag blev sjuk så tappade jag tålamodet att fixa. Nä ! tänkte jag..Nu ska jag gå och leta upp en skiftnyckel och en kniv (kniven till plasten runt om) och ta och sätta ihop rullebören och visa att jag kan visst fixa själv.
 
Gick undan på en undangömd plats så han inte skulle se..(ifall det nu blev fel ;-) och började. Och givetvis var det ingen instruktion som han sa,..Grrr !!! (redan där började jag tappa tålamodet) men jag klurade ut hur det skulle vara och började. Men så kom jag plötsligt på att jag hade tvätt och hänga upp så jag gick in. När jag kom ut tror ni inte att maken var där och skruvade på min rullebör iallafall. Ha ha ! Ja, de vill väl att vi ska vara hjälplösa våp, så de kan visa hur händiga de är ;-) Men i teknik slår han inte mej iaf..Mohaa !!!! Där är jag bäst, fast först brukar det hända att jag ofta får ett litet utbrott, sen går det galant.
 
 
Helgen har annars varit fin och solig och i lördags invigde jag mina nya joggingskor med en stavrunda. Men jag var nog inte så pigg som jag trodde att jag var, för jag var helt slut på energi när jag gick hemåt, trots att jag tog det ganska lugnt. Maken satte igång grillen för första gången i år och jag satte mej att vila och tog en cider i solen.
 
 
 Träden på tomten och solen speglar sig i glaset..
 
Igår tog jag det lugnt tills vi skulle åka och fira "Svärsonen" som fyllde 25 år igår. Dottern hade gjort egna smörgåstårtor för första gången. De var både fina att titta på och jättegoda att äta..Mums !!! Efter fikan så gick vi ut en sväng till havet.
 
 
Idag var jag och kollade blodtrycket igen och det hade iaf sjunkit men var ändå högt, så nu får jag se vad doktorn tycker på torsdag. Kollade lite i affärerna sen innan jag åkte hem, hittade lite nya promenix-kläder en långärmad tunn tröja på Intersport, och två långa linnen på Maxi. Har köpt löparbrallor på Gekås, men är inte riktigt bekväm att ha så slimmade byxor, därför köpte jag några långa tröjor så rumpan inte syns ;-)
 
Ha det bäst !!! Kram Annika
 
 
 
1 Maritha:

skriven

Jag tror det är bäst att vi gör vad vi kan när vi har tid och lust! Framför allt prata med varandra och hjälpas åt 😊 Hoppas du är piggare snart så du kan promenera, det är bra för blodtrycket 👍 Kram vännen ❤️

Svar: Visst är det så :-) Tack för det vännen <3 Kram
Annika

2 Nina:

skriven

Jag trodde det var en karl som svabbade golvet på översta fotot, haha.. Stämde så bra med texten :)

Vilken smörgåstårta.. Ser smarrig ut!

Må gott!
Kramen, kramen! /Nina

Svar: Ha ha ! ja så ser det kanske ut som :-)
Annika

3 Maritha:

skriven

Jag tittade på fotot igen med glaset! Borde blir en vacker tavla om du beskär bara glaset? Testa och berätta :)
Kram Maritha

Svar: Tack för tipset :-) ja, det ska jag testa och se om det går..Kram
Annika

Kommentera här: