Förkylt

Idag var jag sugen på att skriva ett nytt inlägg igen om hur min vecka varit och den är ju snart slut. Inte klokt vad tiden och dagarna går man hinner knappt med. Har varit lite smått förkyld av och till i förra veckan men mest bara lite halsont. Men i lördags brakade den loss ordentligt och som vanligt sätter det sig i mina luftrör med hosta, halsont och en massa segt krafs som ska upp ur luftrören..örk !!! Förkylningen har hållit i sig hela veckan så jag har mest tagit det lugnt och vilat och försökt kurera mej. Rösten har förvandlats till mörk basröst och där i mellan hes som Bonnie Tyler. Så kören fick jag skippa denna veckan men hoppas det släpper så jag kan vara med nästa vecka. Nå väl nog om detta...Våren har fått lite bakslag iaf på morgnarna med nattfrost och skrap på bilrutorna.
 
 
I lördags åkte jag och hjärtat till loppisen och hämtade två vita stolar som jag reserverat, tyget var fint som satt på, men jag ville ha ett ljusare tyg. Hittade ett fint ljust tyg också, så hjärtat får hjälpa mej att klä om stolarna sen. Blev lite prydnadssaker med hem och så körde vi hemåt och på Rusta hittade jag en fin matta och en söt ljuslykta.
 
 
Nypon i morgonsol..har använt effekten Vanddia på bilden (vad det nu betyder ;-) men det blev ett sånt härligt sken i bilden
 
På söndagen fick hjärtat gå på sista trimbingon och äta våfflor efteråt, jag lade mej att sova en stund. Efteråt så åkte vi och sonen och åt middag hos mina kära föräldrar. Där mötte vi upp min äldsta son och hans flickvän. Mamma bjöd på en god köttgryta med trattkantareller och ljuvligt mört oxkött och så fick vi fika senare. Blev en mysig eftermiddag. På vägen hem så gick solen ner och emellanåt så regna det. Vi fick se både regnbågen och fin solnedgång.
 
 
Örkelljunga
 
 
Hemma i Össjö..
Hittade en rolig effekt på Picmonkey, men har glömt vad det var, så jag har trixat lite mer på bilden. Men vägen såg ut precis så, som man ritat med en kolpenna :-)
 
Måndagen blev mest en vilodag den med men på förmiddagen fick jag nog av att vara inne så jag tog en mycket liten lugn promenix i det dimmiga Össjö. Sov en stund när jag kom hem sen fotade jag mina loppisfynd och efter det fixade jag middag. Soffläge blev det resten av dagen..
 
 
Fina sjön, Åkersjö som finns på terrängbanan för hästar
 
Tisdagen var ingen vanlig dag för då fyllde vår söta äldsta dotter 27 år och hon firade vi på kvällen. Men först var jag på jobbet, men skulle nog inte varit där lika mycket som vanligt eftersom orken inte fanns riktigt för förkylningen. Blev så trött, frusen på kvällen så jag fick vila i dotterns soffa. Dottern bjöd på tacos och det var jättegott, så länge sedan vi ätit det. Hon hade gjort mycket goda kakor med så det åt vi senare på kvällen. Ännu en mysig kväll..
 
 
Så goda och så läckra cupcakes som dottern gjort..
 
Vilade mej nästan hela onsdagen och kurerade mej ännu mer, så det fick bli färdig ärtsoppa till middag.
 
 
Prövade en massa huskurer igår..Bl.a Vick vapuRub i kokhett vatten, kändes som balsam i luftrören..
 
Idag gick jag upp tidigare än vanligt och åkte in en buss tidigare för att ta mej till sjukhuset och röntga mina höfter och bäcken, skulle vara där redan 7:30. Röntgensköterskorna var trevliga och när jag lagt mej på britsen så sa den ena att nu ska man ju vara smal för att fixa denna röntgen..Då sa jag att DÅ blir det stora problem..ha ha ! Ja, men som tur är så lägger vi en fiffig grej på magen som plattar ut magen, sa Röntg.syrran. Men tyvärr så blir det inte bestående ! Så synd då sa jag och vi skrattade. Ja, hade det funkat sa syrrorna så hade det räckt att göra det ett par gånger i månaden, så hade vi sluppit köra 5:2 dieten..ha ha !!! Kul med sådana trevlig och roliga syrror i vården.  Och de flesta jag träffat är just så..Härligt :-)
 
 Åkte sen ut till jobbet, men vid middagstid tog orken helt slut så jag åkte hem och lade mej och vilade. Arbetssökande sonen fixade middagen och idag blev det köttfärssås och spagetti..mums !!! Sonen har fått uppdraget att fixa middagen de dagar jag jobbar, och när jag kommer hem runt 16:30 är det så underbart skönt och gott för en trött mamma att sätta sig vid dukat bord och äta en god middag. Han är duktig på att laga mat dessutom, så det känns som lite lyx..
 
 
Förra torsdagen bjöd sonen på ugnstekt falukorv med grönsaker och potatismos..Gottigottgott !!!
 
I morgon kommer min lurvige söte kompis..Längtar <3
 
Ha en finfin helg alla fina !!! Kram Annika
1 Nina:

skriven

Sen får vi se en före- och en efter-bild på stolarna väl?! Vad pysslig du är.

Du verkar ha haft en bra vecka, om man bortser från förkylningen då. Hoppas röntgen gick bra. Trots att den platta magen inte var bestående. Synd, jag hade bokat tid direkt! ;)

Fina foton i vanlig ordning.
Kryakramar! /Nina

Svar: Ha ha..ja det hade jag med gjort ;-) ska bli en bild före och efter om jag kommer ihåg. Men det är bara enkla pinnstolar, men de ska häftas med häftapparat och jag är ju inte så stark i nyporna och där kommer hjärtat in..Tack för det :-) Kram Annika
Annika

Kommentera här: