Barn & barnbarnsmys <3

I onsdags efter jobbet så hämtade Malin mej för jag skulle sova över en natt hos henne och barnbarnet Noel. Hennes man Stefan var på utbildning i Stockholm till torsdag kväll.
 
 
Lilla Godingen <3 <3 <3
 
Hunden Fazzi blev så glad att jag kom och hälsade på och det blev mycket mys med både Noel, Fazzi och katten Trulz. Den andra katten Månz var inte lika glad för att mysa, han skulle ha hetat Gustaf i stället för han gillar att äta och sova.
 
 
Månz
 
Vi tog en kvällsrunda sedan tittade vi på "Bonde söker fru" och något program till. När jag kom dit hade vi varken data eller tv:n på och det är härligt ibland att vara utan en massa ljud och bara prata och ha det lugnt.
 
 
Bilder från förra lördagens promenad med fina sonen och hans hund Esther (12/11 -16)
 
I torsdags morse blev det först en liten runda med Fazzi och sedan åt vi frulle. Efter det så följde jag med på Babysången i Östra-Ljungby och det är vår duktiga körledare Eva som har hand om den. Det var så mysigt och jag blev så glad i hela kroppen av att se Noel och alla de andra gulliga bebisarnas glädje över sångerna och varandra...Underbart att se <3
Efter babysången var det jättefint väder ute så vi bestämde att ta en promenad när vi kom hem, och en kompis till oss, Camilla och hennes baby Filiph ville också följa med på promenaden så det var trevligt.
 
 (12/11 -16)
 
 
Vi var lite trötta efteråt så både Noel, Malin och jag tog en tupplur efteråt när Camilla åkt hem.
Jag passade Noel och fyrbenta barnbarnen när Malin körde och hämtade hem Stefan i Hässleholm."Lilleman" var lite gnällig först men sedan låg han och jollrade en stund och lekte med sina leksaker. Sedan blev han trötter och somnade hos mej och låg kvar där en stund innan jag försiktigt lade ner han i soffan bredvid mej. Han sov tills Mamma & Pappa kom hem.
 
 
 
 (12/11 -16)
 
På jobbet har vi fortsatt att stöpa ljus, göra kransar och så har vi gjort sojavaxljus med juldoft
 
 
När man värmer upp dessa ljus sedan så kan man ha dem som massageolja
 
 
En av mina kransar
 
 
Har pysslat lite med decoupage med och gjort dessa änglaljus
 
Under veckan har vi med pratat om Existentiella frågor från WHO (World Healt Organization) som t,ex Harmoni, Balans och Meningen med livet och det är bra att vi är en liten grupp för då vågar man prata ut om tankar om livet i med och motvind och jätteviktigt är det att få prata av sig och få hjälp och råd och insikter om att takla svårigheterna som ibland dyker upp i livet. Och vad som t.ex hjälpt mej eller någon annan att ta sig ur en kris. För livet är inte alltid en dans på rosor för någon av oss alla..
 
(12/11 -16)
 
 
Nu är det dags att gå upp till sängen och förhoppningsvis sova gott..
 
Ha en finfin helg !!! Kram Annika
 

Uppvarvad på kontoret :(

Sitter här vid datorn och äter frulle och ska strax göra ett nytt försök att somna om. Har vaknat redan strax innan 4 för att gå på toan. Men sen när jag lagt mej så börjar tankarna flyga iväg på allt möjligt, och jag har försökt släppa tankarna flera gånger men det lyckades inte helt. Så jag känner mej för uppvarvad för att kunna somna om så då är det lika bra att gå upp, fast jag är trött till tusen. Jag känner ju igen mönstret sen förut, så när jag känner mej uppvarvad så är det ett tecken på att det är för mycket just nu och det har det varit länge.
 
Känner att även om det är superlugnt på min arbetsträningsplats så känner jag att det är en dag för mycket i veckan. Hinner inte återhämta mej tillräckligt och då blir jag supertrött i slutet av veckan. Och så blir jag både ledsen, deppig, förbannad och frustrerad för att jag inte orkar göra allt i hemmet, ser dammråttorna bara växer, och mår dåligt av det för jag trivs inte i smutsen.
 
Har svårt att få orken att räcka till till mina promenader som jag ju mår så bra av. Har fått prioritera vila i stället fast jag vet att jag hade blivit piggare av att röra på mej. Och det i sin tur gör ju att jag har svårt att få bort de där retliga semesterkilona som jag lagt på mej. Försöker ju att äta vettigt men orken räcker inte riktigt till att planera för ännu nyttigare måltider. Känner lite smått panik på att de blir kanske fler, och det vill jag absolut inte ha. Och det är sådana funderingar jag kan få som gör att jag inte kan sova, eller andra tankar om livet, familjen och tankar och oro på vänner som har det tufft och kämpar...
 
 
 
Har iaf tagit mej tid en solig dag när vi började senare, att gå ut med min stora kamera, i Ängelholm innan höstlöven fallit bort.
 
 
Vackert röd är detta träd med röda bär som fåglarna gillade
 
 
Vackra Pyttebron som har fått ny färg och som de håller på att restaurera nu..
 
 
Växtkraft på hög nivå...
 
Annars så har helgen varit mysig och lugn. I lördags var jag först ute och gick en lång runda med min äldsta son Mattias och hans fina hund Esther..mysigt <3 Och det hade kommit rimfrost på träd och växter så kameran åkte med. De här frostiga bilderna är från min lilla Canon för jag har inte haft orka att kolla igenom de nya ännu så länge. Dammråttorna fick förtur :D när orken infann sig.
 
 
 
 På eftermiddagen så körde vi i lördags med yngsta dottern Malin och hennes lilla familj och hälsade på mina älskade föräldrar i Örkelljunga. De ville så gärna träffa söta "Lilleman" som nu hunnit bli hela 6 mån <3 Vi fikade och satt och pratade och hade det mysigt.
 
 
 Älskade barnbarn <3 <3 <3
 
På söndagen gick vi först trimbingo med gänget vi brukar gå med ,och Malin och "Lilleman" och fina Fazzi.
På eftermiddagen blev maken Peter firad av barn och barnbarn.
 
 
Äldsta dottern Madeleine <3
 
 
På jobbet har vi fortsatt att pyssla och det är ju jättekul men är ju lika trött tyvärr ändå. Vi har pysslat med kransar och håller på just nu att stöpa egna ljus och det har vi gjort i flera dagar. Är första gången som jag gör det och det är fantastiskt kul att hålla på med.
 
 
Ljustöparbehållare som värmer upp ljusmassan till 70 grader
 
 
 
 
Här hänger det ljus som doppats ett par gånger
 
 
Lite glögg och pepparkakor blev det också första dagen
 
 
 Vi fick ta med oss hem två ljus resten ska säljas och pengarna ska sättas in i projektet som vi är med i ESF/Svenska Kyrkan
 
 Vi fick också en visning av Ängelholms fina Kyrka av kyrkoherden Fredrik igår, efter ett önskemål av oss. Vi ville varit upp i tornet med och kika på klockorna men av säkerhetsskäl fick vi inte det. Men det var mycket intressant och trevligt ändå.
 
 


 
 
Dopträdet
 
 
 
 
 
Nej, nu har tiden rusat i väg så det blir nog inte tid att somna om. Jag får ta det efter jobbet i stället.
 
Ha en fortsatt fin vecka !!! Kram Annika
 

Pysseltajm

 
 
Vackra träd vid Rönneå, Ängelholm
 
Igår var jag i kyrkan i Östra-ljungby där vi i kören medverkade med lite sång under Alla Helgons Dagen. 22 stycken hade lämnat jordelivet sedan förra året, och de flesta var 80 + och det var ganska många besökare i kyrkan.
 
 
Ljusbäraren i kyrkan där man kan tända ett ljus för de som man saknar...
 
Innan jag åkte till kyrkan var jag ute i vår trädgård med mannen och vi grävde och rensade på den sista biten jag har kvar att göra vid. Massor av rötter är där och det tar massor av tid, men jag hoppas att det snart blir klart, är så trött på det nu. Planterade också lite av de gamla lökarna som jag grävt upp och har försökt hitta nya platser till dem. Och så sågade maken ner vår gran som jag velat behålla...snyft :( och han ville ta bort.
Men jag ville ha ljus i den när det närmade sig advent, varje år, men tyvärr är den för hög så det har inte blivit och då tänkte jag att då kan den lika bra åka bort.
 
I fredags var vi på utflykt med jobbet och vi var på en julmarknad på Wrams Gunnarstorp och det var mycket trevlig och mycket fina handgjorda grejor fanns det. Jag köpte inte så mycket mer än en fin liten kasse och en påse brända mandlar.
 
 
Men jag blev väldigt sugen på att handla lite mer men ska spara lite pengar till Tandläkaren som jag ska besöka på tisdag. Denna fina ängel var jag bara så sugen på att köpa av utställaren Ann-Kristin Sundberg Design Dekoration. Hon hade så många fina änglar och dockor. Älskar ju änglar och har en liten samling.
 
 
Men jag har iaf köpt hem en fin ängel som jag hittade i en butik i Ängelholm och den hänger nu på väggen i vårt vardagsrum.
 
 
 På jobbet har vi lärt oss att syra grönsaker och det var inspirerande och jag blev sugen på att testa det hemma. Det var två trevliga tjejer, mor och dotter, Eivor och Josefine från Gavie´s Gårdar som visade oss hur man gör och vi fick ta med oss hem varsin burk. Och resten ska vi ha när vi äter gemensam lunch i församlingen.
 
 
Vi har också haft invigning av vårt fina växthus, och det hade vi förra fredagen med en god smörgåstårta.
 
 
 
 
 Och nu i veckan har vi grejat med kransar och det ska vi fortsätta med nu i veckan och det är jättekul att få pyssla lite nu när vi inte har så mycket i trädgården att fixa med.
 
Här är två av mina kransar :
 
 
 
 
Har pysslat lite hemma också på kvällarna med decoupage och det är när man dekorerar ett föremål som tex en glasburk. Den dekorerar jag med en bit servett som jag klippt ut, och då tar jag det allra yttersta av servetten som har tre lager. Så limmar jag med decoupagelim på burken och så sätter jag försiktigt på dekorationen och slätar ut det så inga luftbubblor finns. Sen låter jag det stå och torka innan jag stryker över det ett par gånger till med limmet. Ska man ha burken till t.ex marmelad så är det bra att lacka över dekoren. Men den får diskas för hand sedan så håller det bättre.
 
 
Ljus behövs för att lysa upp mörka November
 
 
Nu har det varit kallt några nätter och idag kom det faktiskt lite snöflingor. Jag var ute en stund idag med i trädgården och jobbade men det var lite kallt om fötterna i mina gummistövlar. På eftermiddagen åkte vi till lilla Svärmor och hälsade på. Vi hade köpt med oss lite gott fikabröd och för första gången någonsin har jag smakat Gustav Adolfs Bakelse och den var mycket god. Svärmor blev mycket glad över vårt besök.
 
 
 Nu är snart helgen slut och det ska bli kul att komma till jobbet i morgon. Men helgen har varit lugn och skön. Det blev lite mycket förra helgen med både AW på fredagen och så var vi ute med min kusin och hennes sambo och några kompisar till i Helsingborg på en pub och en restaurang, och på söndagen hade vi våra ungdomar på middag och det var en jätterolig och mysig helg, men det har känts i veckan och jag har gått och lagt mej tidigt flera kvällar.
 
 
På restaurang Khai & Mui i Helsingborg
 
 
Mycket gott fanns det att plocka på buffén
 
 
Ni får ha en fin vecka !!! Kram Annika