Utflykter

Förra fredagen var jag så trött och ont i kroppen att jag tänkt stanna hemma från min arbetsträningsplats, men jag vilade en stund så var jag iaf mindre trött så jag åkte dit i iallafall. Vi åkte till Margretetorp på Trädgårdsmässa och det var mycket trevligt och så fick vi fika inne på Margretetorps Gästgifavergård och där har jag aldrig varit. Det var jättemysigt ställe och det stod en massa fina gamla saker i fönstren. God Budapestbakelse var det med.
 
 
Roliga vindflöjlar fanns det mycket av, var sugen på att köpa dessa
 
 
Och så klart fanns det en massa fina blommor
 
I lördags morse så tog jag bussen in till Ängelholm, och sedan tåget in till Helsingborg. Jag har länge velat se en utställning med Vivian Maier, Gatufotograf, som de visat på Dunkers Kulturhus i Helsingborg sedan April. Har kommit lite emellan så jag har inte blivit färdig att åka dit, men nu var det sista helgen så jag tog mej i kragen och åkte dit och kollade. Mycket fina och häftiga bilder och Vivian har fångat personerna i rätt ögonblick och jag älskar också svartvita bilder. Den häftigaste var en stor bild på en del av New York och hon hade tagit den uppifrån någonstans och fått med så mycket scener i bilden som väckte lite undringar om vad som händer just där.
 
 
Maskroser är fina både i Svart/vitt och färg :)
 
Här kommer lite fakta om Vivian Maier från Wikipedia:
 

"Vivian Maier

 
Vivian Dorothea Maier
Född 1 februari 1926
New York, New York
Död 21 april 2009 (83 år)
Chicago, Illinois, USA
Chicago
Konstnärskap
Fält Gatufotograf

Vivian Maier, född 1 februari 1926 i New York, död 21 april 2009 i Chicago i Illinois, var en amerikansk gatufotograf.

Vivian Maler växte upp i Frankrike. Efter att ha återvänt till födelselandet USA, arbetade hon i omkring 40 år som barnflicka i Chicago. Under dessa år tog hon cirka 100 000 fotografier, mest på människor och stadslandskapet i framför allt Chicago, även om hon reste runt och tog bilder över hela världen.

Maiers fotografier var helt okända under hennes livstid. Hon lät inte publicera dem själv och gjorde endast ett fåtal papperskopior från sina negativ. Amatörhistorikern och chicagobon John Maloof fann av en händelse en låda med 400 av Vivian Maiers negativ och har efter det spårat och köpt in ytterligare cirka 140 000 av hennes negativ plus mycket av hennes efterlämnade ägodelar. Först 2009, när Maloof lade upp en del av hennes fotografier på Flickr, kom hennes arbeten att uppmärksammas i större omfattning.

Dokumentären "Vivian Maiers okända bildskatt" gick första gången i SVT den 23 juni 2014.[1]    

"

 
Bild: Vivian Maier.. Här händer det något i luften som barnen tittar på förutom storasyrran som är upptagen med annat
 
 
Bild: Vivian Maier... Här har hon tagit en bland måga "Selfies"
 
Var en utställning för barn också om Sven Nordqvist (tecknare & Illustratör) och den var jag med och tittade på. Älskade att läsa och titta på de detaljrika bilderna i hans böcker med barnen när de var små. Bland annat Pettson & Findus och Mamma Mu & Kråkan.
 
 
Katten Findus
 
 
Mamma Mu och Kråkan, Bild av Sven Nordqvist
 
 
Utställning av Karin Wibergs Moments - Ögonblick fanns också där
 
 
Blev lite inspirerad över Vivian Maiers foton så jag försökte mej på en selfie i ett skyltfönster
 
Var en stund efteråt och tittade i lite affärer i HBG innan jag åkte hem. På kvällen var jag en liten stund och sniffade på "Lilleman"...Ljuvligt <3 <3 <3 Fast "Lilleman" var lite arg för att jag inte hade något att bjuda på så mamma fick ta över och amma.
 
I söndags var jag och mannen och hälsade på mina älskade föräldrar i Örkelljunga. Det blev en liten promenad innan fikan till ett minnesmärke över någon som hette Fante Holle och platsen kallas Fante Håla.
 
 
Maken, mamma &pappa som nu också fått en ny titel "Gamla Mormor & Morfar" De är "Gamla Farmor & Farfar" sedan många år...
 
 
 Minnesstenen över Fante Holle
 
Veckan som  varit har varit helt undebar med fina kvällar och i tisdags kväll hade vi avslutning med fina kören och vår fina och duktiga körledare Eva. Vi grillade och hade det trevligt. Nu är vi lediga till September.
 
 
En vackert röd sol var det när vi skulle åka hem i tisdags
 
I morse vaknade jag redan 3:30 och kunde inte somna om så jag låg och läste en stund, sedan var jag hungrig så jag gick upp för att göra lite havregrynsgröt. Jag var uppe före Gammeltuppen och Ungtuppen idag..Ha ha !
Får nog ta mej en tupplur lite senare nu på förmiddagen innan jag ska iväg och arbetsträna.
 
 
En annan sorts "Selfie" i myrperspektiv :D Denna gången blev det bara "Mini-bilder" från min lilla Canon kompaktkamera som jag alltid har med mej vart jag än går, är man Fotonörd så är man :)
 
Ha det bäst alla fina och hjärtligt tack för ni vill titta in, det glädjer mej mycket <3 Ha en fin helg !!! Kram

Äntligen freeeeeeeeeeeeeedag !!!

 
Sov till 08:30 idag och det behövdes nog för jag har varit så trött denna veckan. Och det har varit en tuff vecka för mej, känns som jag tagit slut på energin vissa dagar. Men jag har ändå försökt ta det lugnt på förmiddagen under veckan. Jag kommer ju hem sent, 17:50, sen har det varit körövning en kväll, konsert, och orientering också under veckan. Mycket trevligt men skönt ändå att det är slut så kvällarna blir lite lugnare. Jag har ju försökt hålla kroppen i form med så det har blivit PW eller stavgång på förmiddagen. I måndags var himlen så makalöst vacker när körövningen med musikerna var slut..
 
 
Nu har det börjat bli lite liv i hagarna här på landet, en av dagarna kom det en liten flock ungtjurar i full galopp mot staketet när de såg mej. De var väl lite sällskapssjuka antar jag.
 
 
 Det absolut mysigaste under denna veckan har varit att jag träffat "Lilleman" två gånger. Han är underbart söt vårt lilla barnbarn, och underbart att få ha honom i famn och snusa in den ljuvliga babydoften. Hjärtat svämmar ju över <3 <3 <3 Brukar få något MMS och det är så mysigt att se honom med när vi inte träffats, fast bäst är ju att vara där <3 Sen har jag fått mysa med mina fyrbenta "barnbarn" med, det blev en liten promenad med söta "Storebror" också. <3
 
 
I tisdags var det den 17/5 och för 30 år sedan var det Pingstafton och då förlovade vi oss, jag och älskade mannen. Och det hade han inte glömt...
 
 
Dessa fina fick jag av honom <3
 
 
 
 
Trivs jättebra på min arbetsträningsplats men jag blir så trött när jag kommer hem och lite mera ont i kroppen, så det finns inte ork till mycket mer just nu, men kanske blir det lugnare nu på kvällarna efter denna veckan. Vi har satt jordgubbar och fler perenner, och vi har rensat ogräs, vattnat och jag har klippt gräset med handjagaren :) bra motion ! Igår monterade vi ihop ett fint sett med bord och bänkar som vi ska ha i fina trädgården och det invigde vi igår. Och så har vi planterat fina rosor som vi hoppas få se när de blommar. Nu får vi bara hoppas att allt får vara ifred för någon har varit och ryckt upp en murgröna ur en av pallkragarna :(
Idag får vi lite ledigt från sysslorna för vi ska åka till Margretetorp på Trädgårdsmässa och det ska bli trevligt. Hoppas bara regnet håller upp i eftermiddag då vi ska dit.
 
Ha det bäst alla vänner !!! Kram
 

Nu är jag mormor...Underbart <3

I söndags pratade jag med yngsta dottern som väntade sitt och sambons första barn. Vi trodde båda att barnet skulle födas på söndagen men vid 19:00 tiden hade inget hänt. Det var uträknat till den 5/5 men ofta går man ju över tiden med det första barnet. Ja, förutom med mej förstås jag gick emot strömmen. Första sonen föddes 9 dagar för tidigt, andra barnet, äldsta dottern, gick jag över tiden med 11 dagar, yngsta sonen 2 dagar över tiden, och med blivande mamman hade de sagt mellan den 21/8 - 4/9 och hon föddes den 4/9.
 
 
På söndagskvällen planerade vi lite om det skulle hända något på måndagen och jag sa då att jag tänkte gymma på morgonen så jag hade mobilen avstängd då. Men vi bestämde att dottern skulle skicka sms ifall det var dags, så jag kunde åka hem till deras vovve för att släppa ut honom. Dottern ringde sedan efter en ca en halv timme efter vi pratat och hon sa du får nog ställa in gymmet i morgon. Jag undrade varför då ! då sa hon att vattnet hade gått då på söndags kvällen. Husse kom hit med vovven innan de åkte till Halmstads KK. Det skulle kollas lite om det hade satt igång och så vidare men de fick åka hem igen. Men återvände tidigt på måndags morgonen. Och det blev en nervös väntan för en blivande mormor. Jag var hispig redan på söndags kvällen.
 
Klockan 14:00 fick jag ett sms av Svärsonen att dottern fött en liten son kl.13:02 den 9/5. "Lilleman" vägde 3.595 g och är 50 cm lång. Gissa att jag blev överlycklig....Underbart <3 <3 <3 Och både mamma och son mår bra. Några bilder på "Lilleman" kommer det inte att bli här eller på FB. Jag respekterar dotterns och Svärsonens önskan att "Lilleman" inte ska visas på nätet. Längtar i massor på att se och snusa på honom IRL <3
 
Grattiskramar i massor till M& S och lyckönskningar till "Lilleman"
 
 
 Ha det bäst alla fina !!! Kramar