Jag !..ett teknik-ufo !


 
Jag vill börja med att tacka så hjärtligt för era härliga kommentarer om min viktnedgång..Blev så glad :) <3
 
 Jag gillar teknik, men när jag köpt något nytt, och det händer inte ofta, så läser jag det viktigaste i bruksanvisningen. För jag är så ivrig att komma igång att testa grejen jag köpt. Och så länge en grej funkar så köper jag inget nytt. Jag är väl en av få som inte har en Iphone eller Android mobil. Men som sagt den funkar ännu. Tack vare att jag är så ivrig att börja använda eller som vi säger här i Skåne, hialös, som mobilen,den har jag säkert haft i minst 10 år men ändå är det som att gå på upptäcktsfärd för jag hittar nya saker som jag inte visste att jag hade i den..*fniss* eller så är jag så otroligt nöjd med det jag köper så jag är nöjd med de få saker jag upptäcker.
 
 
 Hittade för tre år sedan att jag hade ett bildredigeringsprogram i mobilen som jag inte visste jag hade till mobilkameran. Och förra året när jag åkte tåg hem från Linköping så upptäckte jag att jag hade väckarklocka som man kan ställa in på tid ifall man skulle somna på tåget..ha ha !
 
Och förra veckan blev jag helt superglad för jag upptäckte att jag hade timer också i mobilen. Perfekt när jag är ute och PW:ar och har börjat köra intervaller på 3 eller 5 min då plingar det i mobilen, vilken uppfinning. Då slipper jag gå och glo på klockan stup i kvarten. Jag blev så glad att jag hoppade... I den takten som jag upptäcker finesser så går väl mobilen sönder när jag väl hittat alla..ha ha !
 
 
 Samma är det med min lilla Canonkamera som jag nog haft i ca 4 år. I den har jag för inte så länge sedan, hittat att man kan få bilden i olika storlekar som bredbild m.m och jag tycker ändå att jag kollat mycket i inställningarna.Jag hade en Sony kompaktkamera innan och när den gick sönder så köpte jag denna. Har svurit många gånger över kameran att den inte fokuserar ordentligt som den andra gjorde. Men har också tyckt att det är skit att den inte kan ta svart/vita bilder..*harkel*...jo,det kan den ! Hittat det med och den har sepia, starkare färg, neutral och egen färg. Vem vet kanske hittar jag en ny inställning som får kameran att fokusera bättre med. I den stora systemkameran Canonen har jag hittat allt..tror jag :D
 
 
Teknikstrul här med..
 
 
Bild från min lilla Canon
 
 
Musiknörd
 
Ändå är jag bättre på teknik än käre maken min. Han är bra på massor men inte just teknik. Så det är jag som får ställa om digitala klockor, ställa in tv:n med mera. För även om jag inte kan allt, så kan jag klura ut hur det fungerar, maken blir bara förbannad när det inte fungerar. Kan jag med bli men när jag tjurat färdigt så ger jag mej f*n på att jag ska klura ut det. Maken har haft samma klockradio i säkert 20 år och den fungerade sådär, och min gick sönder så jag kom på den smarta idén att byta ut våra klockradioapparater på samma gång. Det ångrade jag djupt...Käre maken hittade alla sorts knappar att trycka på när larmet gick och då satte han i gång ännu ett larm, och han kunde inte stänga av det. Och förbaskad blev han då och ville slänga ut "klockefan" genom fönstret och jag fick gå upp och fixa hans klockradio så den blev tyst. Nu har han lärt sig iaf var larmet stängs av, alltid nått ;-) Det sägs ju att karlar är bättre på teknik än vi tjejer..Hmm !
 
 
 
Men han är bättre på bilar än jag är och han har lärt sig ännu mer sedan vi träffades. En gång hade jag en Volvo 740 och den var bra och startade alltid men mot slutet så började den att kludda. Maken sa att det var startmotorn som krånglade och kolen där i som fastnade, men man kunde slå på startmotorn med en skruvmejsel så funkade den igen. Och en gång när jag var och tankade så gick det inte att starta motorn. Det satt en stor stark karl bakom och väntade på att få tanka och han såg mer och mer irriterad ut. Jag hittade inte skruvmejseln på en gång. Så jag puttade bilen lite längre fram, men tror ni han kunde hjälpa mej ? nej, då ! förbaskad var jag, men jag öppnade motorhuven och stod där och kollade någon minut. Under tiden så hade gubben tankat färdigt och minnen jag fick när jag öppnat huven när han gick förbi var " ha ha ! ett fruntimmer som tror att hon kan fixa bilen..lycka till " Sen gick jag och kollade i bakluckan och där låg skruvmejseln och då stod gubben i kö. Jag bankade till och provade att starta och den gick igång. Och för att komma ut så måste jag backa ett par meter och just då tittar gubben ut från kön och jag såg riktigt hur han tappade hakan och jag bakade rätt fort mot hans bil..Mohaa !
Där fick han gubbknävel !!!
 
Ha det gott !!! Kram
 
 

Idag ska jag fira !!!

Jag har i stort sett kämpat med vikten alltid, sedan jag blev vuxen. Har väldigt lätt att gå upp men jag har också varit mycket sockerberoende. Men de senaste åren har jag fått mycket bättre kontroll på sockerråttan inom mej. Jag har lärt mej att tänka till mer än en gång, när jag står i en affär och är sugen på något gott. Ofta tar jag ett par rundor i affären sen är ofta godissuget borta. Jag kan också låta bli godis om jag har något hemma för det mesta. Men värre är när något är öppnat, då händer det att godiset ropar på mej ;-) och jag trillar dit, eller så stänger jag öronen och lyssnar inte på ropen från kylen :) eller så tar jag en ruta mörk 70 % choklad och då brukar suget försvinna. Visst finns det frukt men är man sugen på godis, så är det godis man vill ha. Eller så låter jag suget bestämma och köper mej några få bitar godis. Numera delar jag med mej av godiset jag köper, förutom när jag bara köper några bitar.
 
 
Annat var det för då var jag som en spårhund och jag fick korn på allt gömt godis, "lånade" ur barnens överblivna godis, hade gömda godispåsar så jag fick ha dem i fred. Köpte glass, eller godis efter jobbet ofta. Vi delade ofta på en 2 liters glasspaket jag och mannen. Då rörde jag knappt på mej utan var en riktig "soffpotatis" som gosade ner mej i soffan med något smaskigt att äta.
 
 
Efter en bild från sonens student -02 så trillade polletten ner...Var det verkligen jag som var den där tjocka tanten vid sidan om sonen. Visst hade jag koll på att jag var överviktig...men inte så mycket väl ??? Så då började en tanke sakta mala i mitt huvud att jag skulle börja äta lite bättre än jag gjorde, och jag tappade några få kilon. Men jag motionerade inte, trodde min fibro skulle bli värre.
 
Men det var tonåringarna som fick mej att börja röra på mej. Tjejerna spelade då fotboll i damernas lag i Spannarp. De klagade på att de hade dålig kondis och ville bli bättre, men under de träningsfria dagarna låg de i soffan och latade sig. Jag sa då att "det är ju inte förbjudet att röra på sig de andra dagarna så blir kondisen ju bättre" Men sen började jag tänka på hur mycket jag egentligen rör på mej ???? Inte mycket alls. Hände väl någon enstaka gång. Och barn gör ju inte som du säger utan det du faktiskt gör. Så jag började så sakta ta mej ut varje dag 10 min sedan ökade jag mer och mer när det blivit en vana och jag märkte att jag fick inte mer ont i kroppen. Den 7/10 -04 började min viktresa så sakta och lite mer än 1 år senare, 27/10 -05 så hade jag gått ner - 20,3 men det blev ytterligare några kilon ner. Vid äldsta dotterns Student -06 var jag i en annan form. Vikten och motionsformen höll jag i lite mer än två år.
 
Men sedan började jag må väldigt dåligt de sista två åren på jobbet, av stress och värk och annat. Och att min arbetsledare tyckte jag blivit så "konstig" för att jag reagerade mot stressen och blev glömsk, trött med mera men jag gjorde bra ifrån mej på jobbet men jag var helt slut när jag kom hem. Och från att vi kunde äta frukost allihop tillsammans, på jobbet, så började de ta frukost tidigare utan att säga till mej. Sånt känns och jag vantrivdes så kolossalt de sista två åren där. Men det fanns ju vissa som var urgulliga mot mej och de saknar jag ofta, men sätter aldrig min fot mer på den arbetsplatsen.
 
Maten smakade inte gott då, och jag minns att jag tänkte att när jag nu inte mår så bra så kanske jag tappar lite kilon som kommit. Men jag blev ju så otroligt sötsugen av all stress och problem så då kom ju kilona sakta tillbaka. Men några kilon från nästan 100 kg som jag vägde på första bilden.
 
Men med dagliga promenader så har jag klarat att gå ner till 84 kg men sedan ökade jag till 89 kg och så har det varit i många år. Och förra året var inget bra år för mycket negativt hände med sorg, sjukdomar och annat elände..Bland nära och kära. Och det blev ju jag också påverkad av och mådde dåligt och så var jag på en arbetstränings-plats som jag inte trivdes på, men personalen var mycket trevliga men det var för mycket folk på samma plats, och för mycket ljud. Men vi fick träna gratis på gymmet och jag började dra mej dit på friskvård, eller ta fler promenader för att få komma ifrån platsen en stund och vila huvudet. Och det fick mej sakta att må bättre. Jag fick endorfinkickar av styrketräningen. Vi hade friskvård på stället jag var på, och det var där jag träffade Rolf Munke PT och han höll i Friskvårdstimmen och då fick man lära sig mer om kost och motion. När jag slutade där så hade Rolf Munke PT startat en sida på FB som jag skrev om här på min blogg för ett tag sedan. Träningen på gym. med mera, och tack vare fina Rolfs fantastiska engagemang, pepp, stöd och kloka råd utan pekpinnar, och de andra medlemmarnas peppande så har vikten sakta men säkert gått ner. Är så otroligt glad, stolt och lycklig över mitt resultat...
 
 
Igår den 21/4 - 16 visade vågen äntligen mitt slutmål....89,0 - 74,7 = -14,3 kg Yiiipiiieee :) (kanske blir det något kilo till)
 
 
Och  - 23 cm i midjan..Fy fabian vad jag är stolt !!!!
 
 
Och jag firade både viktnedgången och min namnsdag igår
 
 
Men jag bestämde att när jag gått i mål så ska det bli räkor, rostade mackor med vitlökssmör och vitt vin.
De sista veckorna var det segt, men nu i kväll blir det verkligen fira av... Because I´m worth it !!! Tjoho :)
 
Ta hand om er & Ha en finfin helg mina vänner !!! Kram Annika

Höstrusk !!!


 
Sitter här vid datorn och har nyss ätit lite frulle och nu njuter jag av en mugg kaffe. Idag är det ett riktigt aprilväder ute, men det känns nästan som höst för det är halv storm ute och regnet strilar mot fönstret. Blir inte kul att gå ut sedan, men förhoppningsvis så lugnar regnet sig. Igår var jag på mitt "jobb" igen och det var lite kallt ute när vi fyllde på jord i de nya pallkragarna men vi fick gjort mycket. Tyvärr fick jag ont i ryggen när jag lyfte en 40 lit. säck med jord och det känns även av idag, men det går väl över. Kaffet inne smakade extra gott inne i värmen sen, när det var fika dags. Var en runda på F&S innan jobbet och tränade.
 
Pratade igår igen med min bästaste kusin Carina och hon lät mycket piggare nu..skönt !!! och inte så ont längre efter operationen, och den gick bra, men det tar ju tid att komma tillbaks efter en stor operation.
Vid 20 tiden igår var jag så trött så jag gick och lade mej och läste några sidor i trilogin om tre olika kvinnor och deras liv och som träffas i Harpers Handelsträdgård. Den ena kvinnan är ägare, och de två andra kommer dit och jobbar. Och mitt i deras liv dyker en olycklig kvinna som heter Amalia upp, och hon är ett spöke som går igen och familjen och de som bor där försöker lösa gåtan om den olyckliga spökets liv och varför hon går igen. Det är Nora Roberts som skrivit dessa. Och det är del två jag läser nu..Svart ros.
 
 
Bilden är från sonens får som vi tittade på, förra söndagen
 
Helgen har annars varit lugn och skön och jag har passat på att läsa lite och ta långpromenader. Hade tänkt att ta och fixa lite i rabatterna men vädret var inte precis lockande. Regn och rusk då med och maken skulle grilla i lördags, men när han var klar att börja så sprack det upp och blev någorlunda fint.
 
 
Jag gick ut och satte mej en stund i solen medan mannen grillade. Blev premiär på min "vår-drink" och den är gjord på lite flädersaft och bubbelvatten och frysta hallon..mums !!! Läskande och helt alkoholfri !
 
 
Vädret inbjöd inte riktigt till att sitta ute och äta det grillade så det fick bli där inne.
 
På söndagen sov jag ända till klockan 07:30 ;-) och det är länge för mej, brukar vakna runt 06:30 även när jag är ledig. Men så är jag också mycket kvällstrött, somnar ofta i den goa soffan vid tv:n. Vi tog en lång härlig frulle med varma frallor och lite annat gott.
 
 
Efter frullen så vräkte regnet ner och jag frågade mannen om han kände för att åka och shoppa ? ;-) Hi, hi ! jag visste vad svaret skulle bli..Nej ! och det blev det men lyckades övertala honom för det var ju inget väder att vara ute och greja i. Vi körde först till Väla och efter 45 min minuter ville jag bara ut därifrån men jag hittade det jag skulle. Sen var vi på XXL Sport och där hittade jag ett par nya joggingskor för 699 kr och det var billigt. Vi körde sen till Jula där jag hittade ett par billiga rosa jobbeskor. Får låna stövlar där men det är ju med långt skaft och jag blir svettig på benen när det är varmt så jag köpte ett par skor för 99 kr och de håller väll ett tag iaf.
 
 
Mina shoppingfynd: Två billiga T-shirts med tryck, två temuggar, trädgårdshandskar, servetter, pärlor och elastisk tråd, hobbylack, och rosa billigare skorna, och lite dyrare orange joggingskor. Känner mej nöjd att jag äntligen fick tag på det jag velat ha länge. Men inte orkat åka till Väla för det är inte mitt favorit ställe precis, inte nu längre. Förr när vi bodde i Helsingborg och jag inte blivit "sjuk" så kunde jag gå på Väla i timmar...:P Nu blir jag helt slut av alla intryck, och en massa folk runtomkring mej. Men ibland får man pina sig..
 
 
Vi brukar inte ofta fika ute jag och mannen men i söndags slog vi till och fikade på Espresso House i Hyllinge och där är betydligt lugnare att sitta och fika än på Väla.
 
 
Trots att det varit nästan som höst nu dessa dagarna så märks det ändå att våren är på väg.Tofsvipan har kommit har jag sett, och lilla sädesärlan, och de är ju riktiga vårfåglar. Och så växer det och frodas överallt, och magnolian har redan börjat komma med fina vackra knoppar och en och annan utslagen blomma, och om några veckor hoppas jag få en ny titel och det ser jag mycket fram emot. Avslutar med en bild som jag tagit med en text från fina Thomas Di Leva som gillar att lyssna på ibland. Han skriver många kloka ord i sina sånger..
 
 
 
Ha en fin vecka alla fina & <3 -ligt Tack för att ni vill titta in och läsa här !!! Kram